Jön a hidegfront: már látszik, mikor ér véget a tavaszi meleg

Szombatra hidegfront érkezik északnyugat felől Magyarországra, amelynek hatására feltámad a szél, cserébe viszont kitisztul a levegő. Vasárnap és a meteorológiai tavasz első napján gomolyfelhős-napos idő várható, többfelé élénk légmozgással – írja az agrarszektor.hu.

Ma még szép, nyugodt idő lesz, a legtöbb helyen napsütéssel, kellemesen meleg idővel – írja az Időkép. Szombatra változik a helyzet, észak-északnyugat felől ugyanis hidegfront éri el térségünket. Feltámad az északi-északnyugati szél, ennek köszönhetően kitisztul a levegő, jelentősen csökken a szaharai por és a légszennyező anyagok koncentrációja. A front vonulását csak néhol kísérheti egy-egy zápor. A hőmérséklet néhány fokkal visszaesik, délután 8-14 fokra készülhetünk.

Vasárnap és a meteorológiai tavasz első napján gomolyfelhős-napos idő várható, többfelé élénk légmozgással. Egy-egy jelentéktelen zápor csak néhol fordulhat elő kis eséllyel. Hajnalonként többfelé lehet gyenge fagy, napközben pedig 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments