Közösen a Városért Egyesület: segítenek, ahol tudnak

Sokan szorulnak segítségre, de szerencsére sokan vannak, akik segítenek. Az utóbbi években egyre nagyobb a hangsúly hazánkban is a segítségnyújtáson. És azt gondolom, ez így van rendjén. De nem kell messzire mennünk, hiszen Vácon is jónéhány ember segít önzetlenül, de van, akik szervezetek mögé állnak be és akár névtelenül is megteszik embertársaikért, amit tudnak.

A Közösen a Városért Egyesület is ilyen céllal jött létre, ám nem titkolt szándékuk a politizálás sem. Tagjaik a közéletből jöttek, nevüket többségében ismerik a városban.

Papp Éva elnök, aki korábban is sok gyűjtő akcióban vett részt, a szervezet alelnöke pedig Vásárhelyi Tamás, aki az előző önkormányzati választáson megmérettette magát a városvezetői székért.

„Tulajdonképpen mind folytattunk korábban is karitatív munkát. Tavaly tavasszal jött az ötlet, hogy hozzunk létre egy szervezetet. Összeszedtük azokat az embereket, akikkel egyébként is együtt dolgoztunk, és létrehoztuk a Közösen a Városért Egyesületet” – mondja Papp Éva.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A szervezet tagjai között van nagyvállalati igazgató, más egyesület elnöke, helyi vállalkozók, kiskereskedők, mind különböző korosztályból. Céljuk volt, hogy értékes emberekkel alkossanak egységet. Az egyesületet tíz helyi alapította meg.

„Igyekszünk minden rezdülésre válaszolni, amit úgy érzünk, hogy segélykiáltás. Ilyen volt többek között, amikor a hegyen problémát okozott a külterületi lakosoknak az úthálózat karbantartása. Az ott élők ereje is véges, a munkabírása is véges, az anyagi lehetőségeik is végesek. Így Tamás segítségével három kocsi követ tudtunk odavinni, hogy járható legyen az út.”


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments