Lakossági összefogással aszfaltoznak utat, okoszebra létesül Vácon is

Matkovich Ilona polgármester ismét a Facebookon számolt be előző heti feladatairól. Többek között arról is ír, hogy több helyen kerül aszfaltozásra az út, van, ahol lakossági összefogás keretében. Emellett kiemeli, hogy egy pályázat keretében okoszebra kerül kialakításra a Vanyek Béla Sportcentrum és volt Izzó között.

„Ezt a hetet a tervezés, a levélírás és fontos találkozók töltötték ki. Feldolgoztuk az önök Márvány tér megújulására tett javaslatait, amelyekből többet használni fognak a tervezők, persze az anyagi lehetőségek szem előtt tartásával. Az idén aszfaltozásra kerülő utak tervezése zajlik most. A Horgásztói út a lakosok egy részének támogatásával most már biztosan megvalósul, ugyanis hamarosan megkötjük minden jelentkezővel az erről szóló megállapodást” – írja.

Egyeztetést is folytattak az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekről is. Úgy döntöttek, hogy ismét útfejlesztésre adnak be pályázatot. De már új parkolóhelyek is tervezés alatt vannak, és hamarosan megkezdődik egy óvodai konyha teljeskörű felújítása is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

„Örömmel jelentem, hogy az egyik okoszebra pályázatunk nyert, így a volt Izzó és a Vanyek Béla Sportcentrum között nagyobb biztonsággal kelhetnek át a gyalogosok.”

Az elmúlt hónapok a költségvetés előkészítésével teltek, de múlt héten befejeződött a munka, anélkül, hogy az eddig hatszázmilliós bevételkiesés kezeléséről bármilyen információt kapott volna a város.

„Egyelőre hiába küldtem többször is az alaposan megindokolt igényünket az állami kompenzáció szükségességéről Varga Mihály pénzügyminiszternek, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkárnak, Rogán Antal Miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszternek és Rétvári Bencének, érdemi válasz egyelőre nem érkezett. Nem vagyunk ebben egyedül: információim szerint egy sor ellenzéki vezetésű város hasonló próbálkozását is semmibe vették” – írja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Emellett levélben kereste meg Homolya Róbertet, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt elnök-vezérigazgatóját is, a Budapest-Göd-Vác-Szob 70-es, valamint 71-es számú vasútvonal fejlesztése kapcsán.

„Kiemelten kértem, hogy a légkondicionált szerelvényeket ne vigyék el a Balatonra, hanem hagyják ezen a vonalon nyáron is, mert nálunk egyre nagyobb az utazóközönség létszáma, és egyre elviselhetetlenebbek a régi, szellőzetlen vonatok a nyári kánikulában. Németh Tamásnak, a Volánbusz Zrt. közszolgáltatás vezetőjének azért írtam ismét, mert a korábbi éveknél jelentősen magasabb díjat számoltak el a városnak a 2019-es évben a korábbiakhoz képest. Mivel a mi vezetésünk alatt kellett kifizetni a teljes 2018-as és 2019-es évi tartozást, a megnövekedett díj jelentős terhet ró az amúgy is szűkös költségvetésre.”

Mint ahogy korábban is írta a városvezető a Református Egyházmegye fenntartásában lévő Bernáth Kálmán szakiskola mellett tankonyha és tornacsarnok épülhet. A múlt heti megbeszélés keretében bemutatták a terveket az önkormányzatnak is. Vác város vezetése támogatja az új beruházást, ugyanakkor azt kérték, hogy a zöldterület ne csökkenjen le jelentősen az iskola környékén.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

„Vendégem volt Hegedűs Péter, Balmazújváros polgármestere, akit 2018-ban az öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélt volt fideszes polgármester helyére választottak a balmazújvárosiak, majd 2019-ben megerősítették pozíciójában. Polgármester úrral elsősorban városaink működéséről, a jövő évi országgyűlési választásról és a személyes kapcsolattartás fontosságáról beszéltünk, minden ilyen találkozón rengeteg információt cserélünk.”

Végül a házhoz menő lomtalanításra hívta fel a városvezető a lakosság figyelmét. Az űrlap a vac.hu honlapról is letölthető. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments