Márciusban zárul a Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése című projekt

Március 29-én zárul a VEKOP-4.1.1-15-2016-00004 azonosító számú, 799.000.000 Ft Európai Uniós támogatás segítségével megvalósuló turisztikai fejlesztés a Közép-Dunán. Vácon is épült egy vízi turisztikai megállóhely.

„A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése” című pályázati projekt keretében a közép-dunai szakaszon (Budapest és Pest-megye) 15 vízitúra megállóhely újult meg, köztük Vácon is felépült egy új épület. Több helyszínen infrastrukturális fejlesztésekre került sor, néhány meglévő megállóhelyen eszközfejlesztéseket hajtott végre a konzorcium, ezzel is elősegítve a térség vízi turizmusának előrelépését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a vizet és vizes mozgásformákat válasszák az emberek.

A programnak köszönhetően várhatóan fellendül a vízi turizmus a Közép-Dunán, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal, új szabadidős csoportok formálódhatnak, és egyben lehetőség nyílik a térség természeti és kulturális kincseinek megismerésére is. Fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző jármódok (kerékpáros, kézi hajtású vízi eszköz, lovas, természetjárás) közötti kapcsolat is fejlődjön.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeresen szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói a regionális evezős duatlon versenyen

A túrázni vágyók már a 2021-es vízitúra szezon kezdetétől igénybe vehetik az új szolgáltatásokat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments