Mégis megépülhet a Bauer Mihály utcai bölcsőde?

A három éve késlekedő Bauer utcai bölcsődeépítéssel kapcsolatban tett közzé a napokban Facebook bejegyzést Matkovich Ilona. A polgármester ebben arról ír, hogy Rétvári Bence tájékoztatása szerint Vác megkapta a projektre a „ráemelést” az államtól, vagyis úgy tűnik, elhárulhatnak az anyagi jellegű akadályok a beruházás útjából. Mint ismert, az országgyűlési képviselő 2018-ban jelentette be, hogy év végéig 330 milliós állami forrásból Deákváron négycsoportos bölcsőde épül. Az ígéretet akkor nem sikerült betartani, mert mire belekezdtek volna a Bauer Mihály utcai építkezésbe, a kivitelezés költségei közel a duplájára emelkedtek – írja az estv.hu.

Vác pályázati úton nyert több mint 330 millió forintot annak a bölcsődének a felépítésére, aminek a tervek szerint 2018 végéig kellett volna elkészülnie a deákvári Bauer Mihály utcában. Rétvári Bence országgyűlési képviselő a tavaszi bejelentéskor optimistán fogalmazott, és egy 17 alkalmazottal és 4 csoporttal induló korszerű létesítményről beszélt. Az akkori alpolgármester, Pető Tibor ugyanazon a sajtótájékoztatón még úgy látta, nincs akadálya, hogy a bölcsőde év végéig felépüljön.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Az akkori polgármester, Fördős Attila a bölcsőde tervezett helyszínéről azt mondta, a korábban vízfogóként használt terület a csatornázás kiépítésével elvesztette a korábbi funkcióját, és az új létesítmény mellett továbbra is marad majd hely a környékbelieknek a sportoláshoz és a kutyafuttatáshoz.

Az elmúlt közel három év alatt azonban egyetlen kapavágás sem történt, mert az előkészítés annyira elhúzódott, hogy a bölcsődeprojekt árai szinte duplájára emelkedtek. Matkovich Ilona legújabb Facebook posztjában viszont arról számolt be, hogy az állam megemeli a hozzájárulást, és úgy tűnik, az építkezés végre valóban elkezdődhet. Hozzátette ugyanakkor: ez onnantól válik bizonyossá, mikor a rendelet megjelenik a Magyar Közlönyben, és az összeg megérkezik az önkormányzat számlájára.

A helyszín kijelöléséről annyit írt: nem igazán szerencsés, de változtatni már nem lehet rajta, mert a terveztetés korábban lezajlott, és ki is fizette az önkormányzat, ugyanakkor nagy szükség van Deákváron új bölcsődére, ami a kisgyermekes családoknál segíteni fogja a munkába állást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A további támogatásról való kormányzati szándékot Facebook oldalán jelentette be Vác országgyűlési képviselője: Vác korábban egy új bölcsőde építésére 334 millió forint pályázati és kormányzati forrást nyert el. Az önkormányzat azonban jelezte, hogy 72%-os ráemelést kér erre a projektre. A kormány úgy döntött, hogy az elsőtől az utolsó fillérig fedezi ennek a ráemelésnek a mértékét az az 240 millió forint töblettámogatást ítél meg Vácnak, hogy ebből egy 56 kisgyermek befogadására alkalmas, négy csoportszobával rendelkező új bölcsőde épülhessen, amely nem mellesleg másfél tucatnyi új munkahelyet is létrehoz Vácon. (Képünkön a Szegfű utcai bölcsőde látható)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments