Megnyitott a váci Karitász adományboltja: ezekre figyeljen, ha segítene

Örömünkre szolgál, hogy sokan érdeklődtek az adományok átadási lehetőségéről és az adománybolt 2021-es újranyitásáról. Adományaik jelentős része közvetlenül a támogatottjainkhoz kerül, ezért összefoglaltuk, hogyan tudnak felajánlásaikkal valóban jól és mindenki számára örömet adó módon segíteni, és nem rónak ránk olyan mértékű terheket, ami már meghaladja az adomány értékét – írják lapunkhoz eljuttatott közleményükben.

Tisztelettel kérjük, hogy amikor adományozni készül, ezeket mérlegelje!

  • A megunt vagy feleslegessé vált holmik másnak kincsek lehetnek! A legfontosabb, hogy nézze át az adományozásra szánt dolgokat, hogy azok tiszták és működőképesek legyenek! Törött holmi, hiányos játék vagy könyv másnak sem kell, ezzel mi sem tudunk mit kezdeni.
  • Nem szabad elfejtenünk, hogy az adomány fogadásnak költségei is vannak: a rakodás, a válogatás, a raktározás, a szállítmányozás jelentős költséggel járnak. Ha továbbadományozásra nem alkalmas ruhákkal, tárgyakkal foglalkoznak munkatársaink és önkénteseink, azzal csak másoknak okozunk kárt, energiánkat és időnket is feleslegesen terheli.

  • Érdemes arra is figyelni, hogy ha nagyobb mennyiségű ruhát adományozunk, akkor életkor és nemek szerint szortírozva adják át adományukat, mert így tudunk a leggyorsabban segíteni a rászorultakon is.

  • Nem okozhatunk csalódást egy gyermeknek vagy rászoruló embernek sem azzal, hogy hibás, piszkos ruhát, játékot adunk neki adományként.

  • Nagy segítséget jelent az is, ha az adományozott ruha éppen az aktuális évszakban vagy az eggyel későbbiben viselhető, így nem kell 9 hónapon keresztül tárolni ezeket a felajánlásokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Továbbra is szeretettel várjuk a jó szívvel és átgondoltan adott adományaikat hétfőnként 9 és 11 óra között Vácon a Hattyú u. 1-ben található adományboltunkban.

Kérjük, hogy minden adományozó egyszerre csak 2 reklámtáskányi adományt hozzon!

Aki két táskánál több adományt szeretne beadni, szíveskedjék munkatársainkkal előzetesen egyeztetni a 06-30 /193-6263-as telefonszámon. Bútor adomány felajánlás esetén kérjük, szíveskedjenek az adományt lefényképezve a caritas@vaciegyhazmegye.hu e-mail címre levelet küldeni, amelyben feltüntetik elérhetőségüket, hogy munkatársaink fel tudják venni Önökkel a kapcsolatot.

Köszönjük minden kedves adományozónk felajánlását és a nehéz sorsú emberekért vállalt áldozatát – írja a Váci Egyházmegyei Karitász. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments