Mese az aszfaltról, a kátyúkról, amik körülveszik életünket

Amikor közölték, hogy a házunk előtt felbontják a járdát bepánikoltam, de aztán elmondták, hogy ez csak egy napig fog tartani és ráadásul nyaralás alatt, akkor megnyugodtam. Reggel felbontják, estére már vissza lesz aszfaltozva és nyugodtan beállhatunk a kocsival az udvarba.

A probléma akkor kezdődött, amikor hazajöttünk a nyaralásból, hegyben állt a homok a ház körül, és a bejáratot egy munkagödör vágta el az úttól. Nagy nehezen megoldottuk az áthidalást, és pánikszerűen kerestük a közmű cég képviselőjét, aki olyan elegánsan megígérte, azt az 1 napos munkát. Jöttek a „majd holnap”-ok és a szokásos ígérgetések, miközben néhány viharnak köszönhetően a munkagödrökből kitermelt földet elúsztatta ez eső a keresztutcába. Kiderült, hogy a közmű cég egy alvállalkozónak adta ki a munkát, és az meg annak az alvállalkozóját bízta meg. Persze kerestem az önkormányzatot is, mint a közterület tulajdonosát, aki az építési engedélyt kiadta a munkára, de ők azt mondták, hogy majd ha a kivitelezés befejeződik, akkor szóljak, mert még nem végeztek.

Több heti utánajárásra sikerült az alvállalkozó alvállalkozóját – akit a megbízója hónapok óta nem fizetett ki és ezért vonult le a munkaterületről – rávenni arra, hogy befejezzék a munkát. A megmaradt földet beleszórták a munkagödörbe és hibátlanul leaszfaltozták a járdát ott ahol fel volt bontva. Ez így szép is lett a végére, de közben hiába szóltunk a kivitelezőnek, és az önkormányzatnak is, hogy a földet közben elmosta a vihar, és ha nem hoznak oda és nem töltik vissza a munkagödröt, ami a közút alatt is tartott, akkor előbb utóbb a forgalom miatt megsüllyed, az aszfalt megrepedezik és télen kikátyúsodik.

Nehogy már én mondjam meg, hogy mit kell csinálni a kivitelezőnek, mondták, és elvonultak a területről. Közben a munkák elvégzéséért felelős önkormányzatot is felkerestem, – akiknek át kell venni a munkát a helyszínen -, és elmondták, hogy a kivitelező biztos tudja, mit kell csinálni, és különben se aggódjak, mert 1 év garancia van a munkára, és ha addig bármi történik, majd rendbe hozzák. Nem tudtam meggyőzni őket, hogy most néhány köbméter földet kellene betermelni a munkagödörbe, egy év múlva meg az egész utat kell kicserélni egy szakaszon, ha megsüllyed.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments