Újabb szakaszon újul meg a Duna-parti kerékpárút

Városunk belterületén tavaly történt felújításokat követően hamarosan a 2-es főúttal, illetve a Dunával párhuzamosan Vác és Sződliget között futó Duna-parti kerékpárút egy szakaszán újul meg a burkolat – írja a vac.hu.

Emlékezetes, hogy az elmúlt évben a váci kerékpárút-hálózat két legrosszabb állapotú, ugyanakkor igen forgalmas önkormányzati szakaszán – a Boronkay iskola alatti, illetve az Építők útjánál lévő a Felső-Gombás patakon átívelő kerékpáros híd utáni, a Buki tóig húzódó részen – történt teljes szélességű felújítás. Nem csupán hibajavításról volt szó, a felgyűrődéses részeken az út szerkezetét is módosítani kellett.

A korábban sok panaszra okot adó balesetveszély mintegy 10 millió forint értékű munkával pár nap alatt szűnt meg, a belterületi kerékpárút 300 folyóméter hosszan, mintegy ezer négyzetméteren újult meg.

A tavalyi munkát követően a közeljövőben a Váctól délre eső szakaszon történik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által további kerékpárút felújítás. Közleményük szerint – mely a pontos kilométer szelvényeket jelöli meg – március 15-ig a Ligeti tó alatti résztől a már majdnem Sződligeti határvonalnál lévő Csuka utca magasságáig lesz burkolatjavítás miatti teljes útzár a bringaúton.

Emiatt a 2 sz. Budapest-Vác főút 30+330 – 33+215 km szelvények közötti szakaszán forgalomkorlátozás kerül bevezetésre. A lezárás miatt ugyanis a kerékpáros forgalom az országos közúton haladhat tovább, ezért ott 40 km/h sebességkorlátozásra, továbbá kerékpáros veszélyre lehet számítani majd.

A javítási munka pontos megkezdésének, illetve befejezésének időpontjáról a www.utinform.hu elérhetőségen tájékozódhatnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments