A Rádi út felújítására pályázik a város

Matkovich Ilona polgármester mai döntése értelmében a Rádi út egy jelentős szakaszának kétsávos útfelújítására adja be jelentkezését Vác a Belügyminisztérium által meghirdetett pályázatra – írja a vac.hu.

A városunkban közlekedő autósok egyik leggyakoribb panasza a Rádi út vasúti átjáró felé eső részének minősége. Mint azt Ferjancsics László alpolgármester, Alsóváros önkormányzati képviselője elmondta, a kátyús rész miatti gondok már évek óta ismertek. „Az előző városvezetés idejében ugyan az egyik sáv egy részét tizenötmillióból felújították, ám az olyan minőségben történt, hogy rá két évre – és azóta is – folyamatosan alakulnak ki kátyúk a burkolaton. Bár egy hasonló pályázaton tavaly nem kapott Vác támogatást a beadott útfelújításokat célzó igényére, most erősen bízom abban, hogy városunk jelenlegi országgyűlési képviselője figyelemmel kíséri a város pályázatát, és pozitív elbírálást kapunk.” – mondta az alpolgármester.

A Rádi út Magyar utca és a vasúti átjáró közötti szakaszának felújítása közel 70 milliós kiadással jár. Mivel ezen az úton autóbusz közlekedés is van, a pályázati kiírás szerint az elbírálásnál előnyben részesíthetik a váci jelentkezést. A pályázaton az állam 6 milliárd forintot oszt szét, melyből Vác 35 millió forintra, az útfelújítás bekerülési költségének felére pályázik. Azaz, a rendelkezésre álló állami forrás 0,6 %-át szeretné megkapni a város.

Mint ismeretes, a gépjárműadót – melyet Vác az útjai fenntartására fordított – teljes egészében elvonta a kormány a várostól, csak ez 115 millió forint bevétel kiesését jelentett. Kormánydöntés miatt jelentősen csökken a parkolási bevétel és kiesett a reklámadó, valamint több százmilliós a kisebb vállalkozásokra vonatkozó helyi iparűzési adó felezésének negatív hatása. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments