A váciak mérlege: 10 győzelem és 6 vereség

Újabb közvetlen rivális ellen folytatta az élvonalbeli pontvadászatot a váci együttes. A mieink a mérkőzés előtt az egy hellyel és egy pont lemaradással őket követő hazaiak ellen három gólos vereséget szenvedtek: MTK Budapest – Váci NKSE 35-32 (16-14) – írja a vac.hu.

Kölcsönösen elrontott támadások után Szabó Laura hetesével a Vác szerzett vezetést, majd Bukovszky Anna üreskapus találatát követően – rossz csere miatti kettős emberelőnyben – már kétgólos fórt szerzett csapatunk. Aztán már sikerült növelni góljaink számát, sőt amikor a váciak voltak kevesebben, Kácsor Gréta immár harmadik rontását a hazaiak is üreskapus góllal büntették.

A kezdeti sovány góltermést ezután már szaporább hálózörgetés váltotta. A 9. percben már kétszer annyi gól állt a mieink mellett, mint az MTK-nál (3-6), így a fővárosiak edzője időt kért. Kapusunk gólja mellett már a második büntetőt hárította. A két ziccert rontó Sanja Radoszavljevics már éppen csereéretté vált, amikor üreskapus góljával 8-4-re vezetett a VNKSE.

Sajnos, Aron Andreán volt a hibázások sora, így gyorsan egygólosra apadt az előnyünk – jött is a váci időkérés (19. perc: 8-9). A mérkőzés harmadánál aztán kezdődött minden elölről, hiszen döntetlen lett az állás. A váci hullámvölgy tovább folytatódott, először vezetett az MTK (11-10). Majd újabb hazai találatot követően Szilágyi Zoltán másodszor is magához hívta tanítványait. (9-5-ös vendégelőny után 14-11-re alakult az állás, tehát két váci hálózörgetésre kilenc hazai válasz érkezett nyolc perc alatt!)

A félidő hajrájában kihagyott büntetőnk miatt csak egy gólt sikerült faragni a hátrányból, így – a korábbiakhoz hasonlón – most is kettő volt a váci mínusz a meccs felénél.

A térfélcserét követően eleinte gyakran és felváltva estek a gólok. Majd 5 perc és 20-17 után következett az utolsó vendég időkérés. A meccs kétharmadánál továbbra is három gól volt a váci hátrány (24-21), mivel szinte semmi védőmunka nem volt csapatunknál. (A második félidő első 11 percében – egyenlő elosztásban– összesen 18 gól esett!) Érkezett a kapunkba Bálint Anna.

A folytatásban alábbhagyott a gólgyártás, de sajnos az utolsó negyedóra is három találatnyi MTK-fórral indult. Pár elrontott hazai akció után Golovin Vlagyimir igazította el játékosait, majd végre Diószegi Nikolett 27-27-re egalizált. Ám röpke volt az örömünk, erősített ismét a fővárosi hölgykoszorú és a záró 6 percre visszaszerezte előnyét (54. perc: 31-28). A mieink megpróbálkoztak az 5+1-es védőfallal és a 7 a 6 elleni támadásokkal, de továbbra is sorban jöttek a bekapott gólok.

Váci góldobók: Szabó Laura 6(4); Diószegi Nikolett 5; Helembai Fanny és Kácsor Gréta 4-4; Lakatos Rita és Sanja Radoszavljevics 3-3; Aron Andrea és Hámori Konszuéla 2-2; Bukovszky Anna, Pálffy Anna és Szondi Zsófia 1-1

A Váci NKSE tehát túl van a 26 bajnokijából 16 lejátszott találkozón. A mérlege: 10 győzelem és 6 vereség.

Most egy hazai kupameccs következik: a tervek szerint március 10-én délután egykor a másodosztály Nyugati csoportjában hibátlan teljesítménnyel élen álló budaörsiekhez látogat csapatunk. (Döntetlen esetén a hazaiak jutnának a legjobb nyolc köz.) Amennyiben a VNKSE túljut ezen az akadályon, akkor a négyes döntőbe kerülésért áprilisban a Fradit fogadja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments