Csank János: “Láttam a tüdőmről készült röntgenfelvételt, nem nézett ki jól”

Tüdőgyulladással kórházban kezelik Csank Jánost, az NB III Közép csoportjában szereplő Vác FC szakmai igazgatóját, így váciak kérték a Hódmezővásárhely elleni bajnoki elhalasztását. A 74 éves, korábbi magyar válogatott szövetségi kapitányt csütörtök óta a váci kórházban ápolják, állapota stabil – írja a csakfoci.hu.

A Vácot 1994-ben vezetőedzőként NB I-es bajnoki címre vezető szakember a csakfoci.hu megkeresésére a következőképpen nyilatkozott állapotát illetően.

„Csütörtök este egy egyszerű vizsgálatra mentem be a kórházba, majd itt tartottak. Először negatív tesztet produkáltam, másnap már a második teszt pozitív eredményt hozott. Annak ellenére, hogy beoltottak, mégis elkaptam a koronavírust” – kezdte a csakfoci.hu érdeklődésére Csank János, aki idén januárban szakmai igazgatóként tért vissza a Váchoz. „Kicsit rossz volt a közérzetem, gyengélkedtem, éreztem a beszédemen is, hogy gyengébb. A levegővétel során köhögtem, a tüdőm kicsit “affektált”. Kaptam infúziós kezeléseket. A legjobban az idegesített, hogy lázas sem voltam, mégis tüdőgyulladásom van.”

Láttam a tüdőmről készült röntgenfelvételeket, amik nem néztek ki jól.

„Öt kilót fogytam, mert nem esett jól a kaja, nem is ittam úgy vizet, ahogy régebben. Nincs mese, vissza kell szednem az elveszített kilókat. Príma az ellátás, még úgy is, hogy most a kekszet majszolgatom. Vasárnap általános vizsgálat vár rám, körülbelül nyolc napig bent kell lennem, utána engednek csak haza, aztán házi karanténba kell vonulnom. Már jobban érzem magam, és szeretnék minél előbb túlesni ezen az egészen.”

Csank arra gyanakszik, három héttel ezelőtt betegedhetett meg.

„Igazából nem is tudom, mikor voltam utoljára beteg. Három hete, a csípős hidegben még úgy futottam, mint egy zerge a Sajó-parton. Már akkor éreztem, szúr a tüdőm. Vácon már nem tudtam futni. Meglehet, akkor kapta el a tüdőmet a vírus.”

A 74 éves szakember elmondása szerint sokan kívántak neki jobbulást.

„Az imént hívott Waltner Robi és Vígh Tibor is. Előbbi a játékosom volt Zalaegerszegen, máig kiváló kapcsolatban vagyunk. Utóbbival pedig együtt futballoztam Egerben és edzősködtünk is Békéscsabán. Nagyon jól esik, hogy sokan gondolnak rám a nehéz időkben is. Nemhiába, a futball az futball, bárhol is legyünk” – zárta szavait Csank a honlapnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments