Csereklye Károly: van-e manapság felelős gazdája a városnak?

Van-e manapság felelős gazdája a városnak – tette fel a kérdést Csereklye Károly, a Váci Szívvel Mozgalom önkormányzati képviselője legutóbbi sajtótájékoztatóján. Szerinte a város környezetét tekintve biztosan nincsen. A városvezetés szerint a képviselőnek egyes ügyekben állampolgári kötelessége lenne megtenni a feljelentést a rendőrségen.

„Ha nem csak a naturális, igen árulkodó felszínt nézzük, hanem a mögötte lévő irritáló tényekkel helyezkedünk szembe, akkor azt látjuk, hogy itt semmi nemű fellépés a korrupció ellen nincs, hiányzik a városvezetők részéről” – állítja a politikus.

Úgy látja, hogy amikor, korábban a szekrényből kieső csontvázakoról beszélt a városvezetés, akkor ő felajánlotta a segítségét, amelyből nem értek, sőt a közadatkéréseit sem válaszolták meg.

A képviselő megismételte korábbi kérdéseit, amelyre úgy véli, hogy most sem fog választ kapni. Ilyen volt többek között az, hogy a holding korábbi ügyvezetőjének szerinte fiktív számlákra fizettek ki ingatlan és gépkocsihasználati díjat. Hol tart most az ügy – kérdezte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Arra is kíváncsi lett volna, hogy az egyik jelenlegi alpolgármester 15 évvel ezelőtt, milyen önkormányzati ingatlanban volt érdekeltsége. De szerinte az egyik korábbi érában regnáló alpolgármester is érintett lehet egy illegális hulladéklerakási ügyben is, amellyel szerinte szintén nem foglalkozik a városvezetés.

„Felteszem a kérdést: van a városnak felelős vezetője? És a következő kérdést felteszem a sajtó és a hivatal felé, hogy 2019 decemberére kértem, hogy legyen szíves, tájékoztassa a képviselőtestületet és Vác város lakosságát, hogyan áll a futballstadion építése és a pénzekkel történő elszámolás. 2019 decemberétől egyetlen egy sort, egyetlen egy választ nem kaptam ezekre a kérdésekre” – mondta Csereklye Károly.

Elhangzott az is, hogy az illegális szemétlerakás ügyében a Váci Szívvel Mozgalom is tett büntetőfeljelentést, és úgy tudni, hogy a hulladék elszállítására kötelezték az önkormányzatot, de Csereklye Károly szerint, ebben sem történt előrelépés.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A városvezetés sajnálja, hogy a mostani világjárvány idején a váci emberek megvédésére irányuló erőfeszítései közepette nagy energiákat vesz el az előző városvezetés idején történt és nem Vác fejlődését szolgáló esetek vizsgálata. Az ügyek között vannak olyanok, melyekben Csereklye Károlynak állampolgári kötelessége feljelentést tenni a rendőrségen, ha bizonyítékokkal rendelkezik. Ezt nem tudni, hogy megtette-e, de miután a városvezetés elkezdte vizsgálni a történteket, ő nem volt hajlandó átadni a bizonyítékait – reagált a felvetésekre a városháza.

A képviselő úr által említett stadionfelújítás kapcsán is fontos teendők közepette kell megvizsgálnunk, hol is van jelenleg az a negyedmilliárdnyi városi közpénz, melyet Fördős Attila idejében Pető Tibor klubelnök-alpolgármester szorgalmazására hitelből állt a város a máig átláthatatlan és be nem fejezett sportberuházások önrészeként. Megnyugtatjuk tehát Csereklye urat: a mostani városvezetés jó gazdája a váciak pénzének, fellép annak érdekében, hogy az esetleges múltbeli közpénz herdálásokat megismerje a közvélemény. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments