Egy parkoló autó katalizátorát akarták ellopni Vácon, félbeszakították őket

A váci járőrök a helyszín közelében elfogták azt a két férfit, akik egy parkoló autó katalizátorát igyekeztek volna ellopni városunkban – írja a police.hu.

A 2021. március 4-ei éjszaka leple és a kijárási korlátozás alatt ólálkodott egy Vácott leállított jármű közelében egy férfi, amikor egy lakó – kikiáltva a házából – menekülésre késztette. Már érkezett is a segélyhívás, a reagáló egységek pedig a helyszín közelében megállítottak egy kocsit. A romhányi sofőr nem tudott elfogadható választ adni ott tartózkodására – előállították. Ugyanerre a sorsra jutott az a varsányi férfi is, aki a környéken bolyongva épp az akkor már a rendőrökkel távozó romhányi cimboráját kereste – őt is előállították.

A parkoló autónál otthagyott vágószerszámot lefoglalták és begyűjtötték az előállítottak autójában talált, katalizátorlopásokhoz használatos eszközöket is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nemcsak pénzt, hanem bűncselekményből származó tárgyakat is elfogadott a kábítószerért cserébe a váci férfi

A 28 éves romhányi férfi megtagadta a vallomástételt, ahogyan a jegyzőkönyv aláírását is. Varsányi, 44 éves társa beismerő vallomást tett, elmondta, barátjával nincs munkájuk, ezért úgy döntöttek, katalizátorlopásra adják fejüket. Vácra autóztak, ő befeküdt a kinézett kocsi alá és vágni kezdett. Ebben a pillanatban kiabált rá valaki, hogy „Mit csinálsz?”, erre kimászott és elsétált. Nem sokkal később már rendőrök igazoltatták.

A két férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Váci Rendőrkapitányság. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments