Egy taktikai váltás hozta meg az elvárt győzelmet

Pont egyhónapos szünet után lépett ismét hazai környezetben pályára a bajnoki pontokért az élvonalbeli váci kézilabda együttes. A tabella utolsó harmadában található fehérváriak ellen közel 10 perc remeklés elegendőnek bizonyult a győzelemhez: Váci NKSE – Alba Fehérvár KC 34-27 (14-15). A találkozót egyperces gyászszünet előzte meg: a jelenlévők többek között a nemrég elhunyt Ambrus Tiborra emlékeztek – számol be az eseményről a vac.hu.

A meccs elején csak a vendégek alkalmaztak cserét védekezés és támadás között, és náluk végül minden benevezett játékos pályára is lépett a 60 perc során. A mieink csínján bántak a játékos variálással, többen végigpadozták a találkozót. Elég dekoncentráltan indították a váciak a játékot, rendre 1-2 találattal az elég hosszú támadásokat vezető vendégek álltak jobban. Mindkét oldalon láthattunk pár kapusbravúrt, igaz, bőven volt hiba is a csapatok produkciójában. Átmenetileg sikerült átvennünk a vezetést (19. perc: 10-9), ám a sorozatos fehérvári emberelőnyök és hetesek jóvoltából csak szaladtunk az eredmény után.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

A folytatásban egy ideig a vendégek vezettek, mivel felváltva estek a gólok. Tőlünk Lakatos Rita és Helembai Fanny rongálta leginkább a hálót. Miután végre a vendégektől is kénytelenek volt páran kiállítás miatt pihenni, a 47. percben 25-24-re átvette a vezetést a VNKSE.

Ekkor időt kértek a vendégek – majd teljesen szétesett a játékuk Ennek alapos oka volt, hogy a váciak áttértek a nyitott védekezésre. A látványosan fáradó Alba innentől sorozatban eladta a labdát, a hazaiak pedig köszönték szépen és rendre gyors lerohanásos gólokat lőttek. A 48. perctől az 55. percig minden minutumban egyet. Azaz: egy 7-0-s sorozattal – melyben Sanja Radoszavljevics fickándozott leginkább – döntötték el a pontok sorsát.

Összességében a végeredmény különbsége erősen túlzó és egyáltalán nem tükrözi a meccs háromnegyedének a képét. Ugyanakkor az mindenképpen dicséretes, hogy döcögős játékkal is fel tudta csapatunk őrölni az ellenfelet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

Váci góldobók: Sanja Radoszavljevics 9; Lakatos Rita 6; Helembai Fanny 5; Hámori Konszuéla 4, Kácsor Gréta és Szabó Laura 3-3; Aron Andrea és Diószegi Nikolett 2-2.

Szilágyi Zoltán: „Az előre várt nagy csatára késztetett minket a jó erőkből álló és jó kézilabdát játszó fehérvári együttes. Támadójátékunk megfelelő volt ugyan, de 45 percig védekezésben rendre lemaradtunk az ellenfél játékosairól, A hajrában bevált a nyitott védekezésünk, labdákat tudtunk szerezni és könnyű gólokkal magabiztos különbséggel megérdemelten nyertünk.”

A Váci NKSE legközelebb ismét itthon lép pályára az NB I-ben: április 3-án szombaton 14.05-kor az egyik legnagyobb rivális, a Mosonmagyaróvár érkezik a váci sportcsarnokba. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments