Elhalasztották a Vác FC-Hódmezővásárhelyi FC mérkőzést, Csank János kórházba került

Elhalasztották a vasárnapra kiírt Vác FC–Hódmezővásárhelyi FC mérkőzést az NB III Közép csoportjában, miután a vásárhelyiek a csapatunkat sújtó történések alaposabb megismerése után úgy döntöttek, hogy mégis belemennek a mieink halasztási kérelmébe – írja a vacfc.com.

Belák Gyula ügyvezető a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a csapatban több játékosnál is koronavírusos tünetek jelentkeztek, sőt, Csank János szakmai igazgató egyenesen igazoltan koronavírusos, hiszen pozitív lett a második tesztje. Belák Gyula hozzátette, hogy a 74 éves mester csütörtökön tüdőgyulladással került be a váci kórházba, azóta ott ápolják, állapota stabil. Ezen okok miatt a mieink még csütörtökön kezdeményezték a mérkőzés elhalasztását, amibe akkor a vásárhelyiek még nem mentek bele.

Horváth Zoltán, a hódmezővásárhelyi klub elnöke a lapnak megerősítette, csütörtökön még csak egy-két játékos megbetegedéséről tudtak, ezért azon az állásponton voltak, hogy le kell játszani a mérkőzést, de miután értesültek a többi esetről, illetve Csank János kórházba kerüléséről, evidensnek érezték, hogy el kell halasztani a találkozót. Már csak azért is, mert ők is voltak hasonló helyzetben ebben a bajnoki idényben, amikor csaknem tíz játékosuknak lett pozitív a koronavírustesztje.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

„A héten a váci klub megkeresett bennünket, hogy a csapat több tagja lázas és a mérkőzés halasztását kérték – ezt a HFC honlapján mondta Kandó Róbert vásárhelyi vezetőedző. – Ez a mai vírusos világban teljesen hétköznapi jelenség. Mi három héttel ezelőtt jártunk hasonlóképpen, amikor 11 játékosunk lett koronavírusos. Sajnos a mai amatőr labdarúgásban a fair play és a egészség megvédése teljesen másodlagos lett. A mi halasztási kérésünket akkori ellenfelünk, az Iváncsa természetesen elutasította. A mostani negatív trendnek megfelelően először mi is a játék mellett döntöttünk, nem fogadtuk el a váciak kérését. Szombat délután megtudtuk, jött a hír, hogy a váciak szakvezetője, Csank János koronavírusos lett és tüdőgyulladással kórházba is került, emellett több újabb játékos is lázas lett a hazai csapatból. Felvettük a kapcsolatot a váci vezetőkkel és felajánlottuk a halasztás lehetőségét – ezzel is hozzájárulva a mesterük gyógyulásához. Én azt gondolom, hogy ebben a mai felzaklatott világban a fair play és az emberség sokkal fontosabb, mint a három pont megszerzésének lehetősége. Remélem, ez a hozzáállás példaértékű lesz minden amatőr csapat számára! Innen is kívánunk Csank János szakvezetőnek, illetve a váci csapat minden beteg játékosának mihamarabbi gyógyulást és azt, hogy felépülve a zöld gyepen normál körülmények között dőljön el a három pont sorsa.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A Vác FC köszöni a hódmezővásárhelyiek sportszerű hozzáállását! A találkozó új időpontja már meg is van, ma este a Magyar Labdarúgó-szövetség hírlevelében jelezte, a találkozót március 24-én, szerdán, 15 órai kezdettel pótolják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments