Fáradt, kimerült a váci kórház csapata: újabb felajánlás érkezett

Vitaminkészítményekkel és saját gyártású élelmiszerrel ajándékozta meg a váci kórház dolgozóit a Yess Kft. csütörtökön. Az eseményen részt vett dr. Urbán Edina főigazgató és Rétvári Bence a térség országgyűlési képviselője is, akik sok fontos információval is szolgáltak a védekezéssel és a járvánnyal kapcsolatban Vác viszonylatában.

„Az elmúlt egy esztendőben tapasztalhattuk azt, hogy valóban nagyon sokan fogtak össze a járvány idején. Sokan segítettek a kórháznak, sokan segítettek idős embereknek, beteg embereknek, sokan segítettek abban, hogy ezt az időszakot át tudjuk vészelni. Szerencsére ez a segítő kedv, az adakozási kedv, vagy a karitatív szemlélet sem a kórházon belül, sem máshol sem csökkent, hanem továbbra is nagyon sokan segítenek” – mondta Rétvári Bence.

A képviselő kiemelte: a váci kórház egy nagyon fontos oltópont itt a környéken, mind az egészségügyi dolgozók, mind utána a lakosság oltásában kiveszi a részét.

„Az elmúlt időszakban a kórházban több, mint 12450 ember oltására került sor, a héten is 1000 feletti az a szám, ahány embert be fognak itt oltani a váci kórházban. Az országban több ezer oltópont van, de a váci kórházban is folyamatos a behívottaknak az érkezése, folyamatos az oltásoknak a beadása, többféle oltást is beadtak. Az is fontos, akkor, amikor a harmadik hullámnak egy nagyon erős szakaszában vagyunk, akkor ne csak kórházi ágyak, gépek, de személyzet is legyen a kórházban az ápoltak mellett.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A Yess Kft ügyvezetője elmondta: szeretnék megköszönni minden egyes egészségügyi dolgozónak, bármilyen szektorban az odaadó, hálás, kitartó munkáját, ezért megpróbálnak ajándékukkal egy kicsit segíteni, hogy túllendüljenek a nehéz időszakokon.

Dr. Urbán Edina főigazgató az ES televízió kérdésére válaszolva elmondta: az önkéntes segítők toborzását az Országos Kórházi Főigazgatóság végzi, de ők is szívesen fogadnak segítséget.

„A kórházunk honlapjára kiraktuk azt a tájékoztatót, amin van elérhetőség megadva és az Országos Kórházi Főigazgatóságon kell jelentkezni. Nyilván ott meg lehet jelölni a jelentkezésen, hogy melyik kórházba, milyen területre szeretnének menni és akkor ők fogják koordinálni” – mondta.

A főigazgató azt is elmondta, hogy az első hullám egy nagyon jó gyakorlat volt arra, hogy felkészüljenek akár a második hullámra, de a harmadik hullámban már eleve úgy alakították ki a kórházat, hogy három sávos megoldást alkalmaznak a kórházon belül a fertőzöttség fokától függően.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

„Nagyon jó zónákat alakítottunk ki. A kórház bírja kapacitással és ha nézik országosan a statisztikát, azt láthatják, hogy az észak-keleti megyékben a koronavírus-járvány elindult. Én azt tudom mondani, hogy gyakorlatilag fertőzés emelkedés az elmúlt napokban itt a térségben nem tapasztalható. Terjed a vírus országosan és ezért más területeken esetleg nő, és így országosan egy emelkedő létszámot lehet hallani a médiában. Itt a térségben stagnál az állapot és bírjuk. Nagyon fáradt a csapat, nagyon kimerült, de hihetetlen lelkiismeretesek, hihetetlen alázattal dolgoznak. Köszönet a kórház összes dolgozójának és a betegeknek, a hozzátartozóknak is, mert ugyanúgy, mint tavasszal, meg ősszel most is nagyon türelmesen viselik azt helyzetet és azt a korlátozó intézkedést, ami akár beteglátogatás, vagy a kapcsolattartást kikényszeríti ebben a járványügyi helyzetben, úgy hogy bízhatnak bennünk” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

Urbán Edina arról is beszélt, hogy már a nem intenzív osztályon is olyan gyógyszeres terápiát kezdtek el a kórházban, amit a Szent István vagy a Szent László Kórházban, így kimagaslóan magas úgymond „gyógyszer fogyással”, nagyon jó gyógyító eredményük van.

„Én azt gondolom, hogy a térség lakosai ilyen szempontból megnyugodhatnak, azt az ellátást, amit itt kapnak ugyanezt kapják bárhol a magasabb centrumokban is” – mondta végezetül. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments