Feltételekkel, de nyitva marad éjjel is a deákvári SPAR-parkoló

Többlépcsős egyeztetési folyamat után megállapodott a kereskedelmi cég és az önkormányzat: hétfőtől az éjjeli órákban is nyitva marad a deákvári SPAR-parkoló, melyet – az előírt feltételek betartása mellett – használhatnak majd a környék lakói is – írja a városháza.

A sűrűn lakott városrészben élők és az üzlet régről húzódó vitájának megoldását tavaly indította el testületi javaslatával Rozmaring Sándor képviselő. Ugyanis az esti boltzárás után az üzemeltető a parkolót lánccal elkerítette, mivel a nyitva tartás alatt is ott álló járművek akadályozták a vásárlók parkolását.

A lakók kérésére az önkormányzat végül kompromisszumos megoldást dolgozott ki, melyet a SPAR Magyarország Kft. hosszú egyeztetések után elfogadott. Március 22-től a felfestett narancssárga és kitáblázott parkoló részt a nyitva tartás alatt csak a vásárlók használhatják. A maradék 30 parkoló hely időkorlát nélkül igénybe vehető. Az üzlet zárása után tehát majd újabb 30-50 parkoló helyen (a narancssárgás területen) lehet várakozni, ám ezeket a helyeket a nyitásra szabaddá kell tenni.

„A parkolás új rendjében felfestések és táblák segítenek eligazodni. Az új szabályok betartását a Közterület-Felügyelet fogja ellenőrizni. Kérek minden érintett lakost, hogy a parkolót a továbbiakban a szabályok fegyelmezett betartása mellett vegye igénybe.” – mondta Rozmaring Sándor, a körzet önkormányzati képviselője. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments