Galambos Péter kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra

Szegeden tartották meg a hétvégén az evezős válogatót, amely az európai olimpiai kvalifikációs regattára – egypárban és könnyűsúlyú kettesben lehetett kvótát szerezni -, valamint az Európa-bajnokságra válogatott, amelyeket április 5-7., illetve 9-11. között egyformán az olaszországi Varesében rendeznek meg.

A válogatott egységek az év eleji öthetes törökországi edzőtáborban kivívott elsőségüket erősíthették meg a zárt kapus, kétnapos szegedi válogató viadalon, az ottani vesztesek viszont az adott számban ezúttal már nem indulhattak.

Sikeresen végződött Galambos Péter számára a szegedi válogató verseny. A Váci Evezős Club versenyzőjének az előfutam után a döntőben is sikerült nyernie.

„Az előfutam győzelem után, a döntőben is sikerült meggyőző előnnyel célba érnem, ezzel ott lehetek az EB-n a könnyűsúlyúak közt egypárban! Az eredménnyel elégedett vagyok, a teljesítményemmel kevésbé. Az utóbbi pár napban nem ment úgy a hajó, ahogy szokott. Valami apróság hiányzott a mai pályákból is, így maradt bennem hiányérzet. Az Európa-bajnokságig még 3 hetem van. Ennyi időm lesz visszatalálni a helyes útra. Most kelleni fog pár nap pihi, aztán új lendülettel csapok bele a munkába” – írta a közösségi oldalon a váci sportember.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeresen szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói a regionális evezős duatlon versenyen

Galambos Péter az olimpiai programban nem szereplő könnyűsúlyú egypárban méretteti meg magát, majd azt követően viszont csatlakozik a négypárevezős csapat felkészüléséhez, amely május 17-én, a végső kvalifikációs regattán vív meg az olimpiai szereplésért Luzernben. (Fotó: Czucz Bálint)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments