Itt épültek bringaparkok, futópályák, turistaházak Pest megyében

Számos aktív turisztikai beruházást hajtottak végre az Aktív Magyarország program keretében az elmúlt években. A program lehetővé tette, hogy turistaházak, kisvasutak, vízitúra megállóhelyek újuljanak meg, kerékpárutak, futókörök, kilátók, via ferráták épüljenek, vagy épp új lendületet kapjon az ötpróbázás.

Pest megyében 17 településen történt fejlesztés 22 projekt keretén belül. Így többek között Kismaroson, Szokolyán, Vácon és Veresegyházon is. A teljes lista itt tekinthető meg.

Kismaroson a Magosfa Alapítvány hajt végre fejlesztést, amely még folyamatban van. A Kismagos Erdei Oktatóközpont és Szállásfejlesztés projektre 55 millió forint áll rendelkezésre.

Szokolyán az Ipoly Erdő Zrt két folyamatban lévő beruházásra – a Magas-taxi turistaház fejlesztésére és a Szénpataki Spartacus Kulcsosház fejlesztésére – összesen 152 millió forintot kapott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Vácon a Fraktál Informatika Kft részesült támogatásban. Így a valamivel több, mint 3 millió forintot a Rock Boulder mászóterem fejlesztésére fordították.

A veresegyházi önkormányzat a Veresegyházi Bringapark építésére nyert több, mint 21 millió forintot. A beruházás még folyamatban van. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments