Jól halad a szobi szociális otthon építése

A RE-START akcióterv keretében megvalósuló RE-STRUCTURE projektben a határmenti térség szociális infrastruktúrájának összehangolt fejlesztése valósul meg.  2020 nyara óta zajlik a szobi idősek otthona fejlesztése, amely a szobi önkormányzat által 2016-ban megvásárolt, üresen álló épület felújítása útján valósul meg.

A létrejövő intézmény 32 idősnek biztosít megfelelő elhelyezést és gondozást. A mintegy 500 négyzetméteres épületben 1 darab négy ágyas szoba, 6 darab három ágyas szoba és 5 darab két ágyas szoba kerül kialakításra. A beruházás összértéke 660 990 euró, a 95%-os uniós és nemzeti társfinanszírozás mellé az önkormányzat 5%-os önerőt biztosít.

A fejlesztés minimum 8 új munkahelyet létesít a térségben. Szobon a már meglévő idősek otthona megmarad, így az új épülettel együtt 50 férőhellyel rendelkezik majd a település a bentlakásos ellátás iránti igények kiszolgálására.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Az építési munkálatok várhatóan 2021 nyarán fejeződnek be. Ezzel párhuzamosan szintén a projektből kerül sor az intézmény működéséhez szükséges eszközök beszerzésére. Az intézmény humán-erőforrás ellátottságát az akcióterv RE-HABILITATION című projektje keretében megvalósuló szociális gondozói képzés segíti. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments