Kiírták a közbeszerzést a zöld házzal kapcsolatos munkálatokra

A kormányzati késlekedés miatt a város önerőből indítja a Március 15. tér 10. szám alatti barokk műemlék épület tetőszerkezetének felújítását, miután a közbeszerzési munkacsoport az ezzel kapcsolatos közbeszerzés kiírásáról döntött a héten. A munkára a költségvetésben elkülönített forrás van – írja a városháza honlapja.

A zöld házként is ismert egykori piarista székházat az előző városvezetői érában szociális bérlakásként hasznosították, az épület felújítása azonban évtizedek óta húzódik. Egy 2013-as csőtörést követően vált veszélyessé az ingatlan állapota, amelyet a korábbi vezetés ennek ellenére sem rendezett megnyugtatóan.

Az épület a tervek szerint a Vác számára megítélt 4 milliárdos turizmusfejlesztési projekt keretén belül újult volna meg. Azonban a 2017-es kormányhatározatban rögzített összeget négy év alatt sem folyósította az állam, miközben egy másik állami szerv, a kormányhivatal ezt figyelmen kívül hagyva százmilliós bírságot helyezett kilátásba az épület állapota miatt.

A város nem vár tovább az ígérgetésre. A felelős gazdálkodás részeként, a már közel egymilliárd forintnyi bevételkiesést és elvonást eredményező kormánydöntések ellenére saját forrásból, a bérlakások eladásából befolyt bevételekből valósítja meg a várhatóan több tíz milliós nagyságrendű munkálatokat. A város a hasonló bevételeit fejlesztésre és fejújításra költi, így kizárt a vagyonfelélés. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments