Kokárdás szemétszedés: mert egy zacskó szemét is számít

Már a második tavasz telik el úgy a járvány miatt, hogy nem lehet közösségi szemétszedést hirdetni. Pedig amióta rendszeresek ezek az akciók – amire az utóbbi években a magyar állam is biztosított zacskót, kesztyűt és elszállítási lehetőséget az önkormányzatokon keresztül – látványosan kevesebb szemetet lehet látni. Legalábbis nincs sokkoló zacskó armageddon tavasszal a fákon és bokrokon, mint legutóbb 2019-ben.

A hosszú hévégét kihasználva, a vírushelyzet ellenére, magánakciók keretében, mégis sokan döntöttek úgy Vác-szerte, hogy családtagjaikkal összegyűjtenek pár zacskó szemetet. Ehhez adott lendületet az online meghirdetett „Kokárdás szemétszedés” is, melyhez virtuális képfeltöltéssel lehetett csatlakozni. Az összegyűjtött szemetet a váci önkormányzat elszállíttatja.

A Duna vízállása jelenleg lehetővé teszi, hogy a folyó partjáról, az ártérről és a rézsűről össze tudjuk szedni a szemetet, amit a folyó lerakott. Most lehet jól „szüretelni” a műanyagpalackokat és alumínium dobozokat. Akinek ideje és ereje engedi, akár egy zacskó szemét összeszedésével is segíthet a természetnek. Az így összegyűjtött hulladék már nem szennyezi tovább azt a vizet, amit megiszunk – hiszen a part menti települések ivóvize, így Vácé is, a Dunából származik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments