Podcast csatornákat indított a Katolikus Rádió

A Magyar Katolikus Rádió 15 saját gyártású műsorának regisztrált podcast csatornát. A podcastok célja, hogy a rádió értékteremtő műsorait azok számára is elérhetővé tegye, akik a hagyományos élő rádióadás helyett inkább online formában hallgatnák meg a műsorokat.

A 15 csatorna mindegyike egy-egy különálló témának ad otthont. Az elérhető tartalmak sokrétűek: vallási, kulturális, gasztronómiai, zenei, közéleti, ismeretterjesztő, portré- és riportműsorok egyaránt szerepelnek a palettán. A szőlőkultúra és a bor iránt érdeklődő hallgatókat például a Borivóknak való című műsor várja, a gasztronómiai hagyományok szerelmeseit az Édesanyám főztje, míg a zenés tartalmakat többek között a Juhász Előd és Csiba Lajos nevével fémjelzett Zene-közelben című sorozat szolgáltatja. További terveink között szerepel a csatornák folyamatos bővítése közéleti és kulturális témákban egyaránt. Hamarosan hallható lesz Kerengő című közéleti beszélgetéseket tartalmazó adásunk, valamint a Matúra című műsorunk is, amelyben az érettségizőknek nyújtunk segítséget a felkészüléshez.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

„Fontosnak tartjuk, hogy a kor szellemével haladva, és a technikai lehetőségek kihasználásával új távlatokat nyissunk hallgatóink felé. Ez a folyamat több lépcsőből áll, mely másfél évvel ezelőtt mobiltelefon alkalmazásunk bevezetésével kezdődött. Az idei évben a közösségi médiában megjelenő élő közvetítéseink mellett saját podcast csatornáinkat is útnak indítottuk.” – mondta Dr. Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese.

A podcastok mindenki számára ingyenesen elérhetőek asztali számítógép és mobiltelefon használatával egyaránt a Spotify és az Apple Podcasts rendszereiben. A teljes lista megtalálható a rádió hivatalos weboldalán.

A Magyar Katolikus Rádió szándéka, hogy műsorainak minden eleme által a közt, vagy az egyház társadalmi tanításának kifejezésével élve a közjót szolgálja. Műsorában így jelen van a közélet, az irodalom, a művészet, a kultúra, a tudomány és természetesen a zene.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

A rádió jelenleg 22 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170.000 főt. Népszerű a Magyar Katolikus Rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazása is, több ezer ember már ezen keresztül hallgatja a műsort. Az alkalmazás segítségével földrajzi korlátok nélkül, bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatóak a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók. Az alkalmazás Android és iOS rendszereken egyaránt használható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments