Remek döntetlen a listavezető Kecskemét otthonában

A Vác FC jó színvonalú, érdekes mérkőzésen Magos Mátyás góljának köszönhetően 1–1-es döntetlent harcolt ki. NB III, Közép-csoport, 23. forduló. Kecskeméti TE HUFBAU–Vác FC 1–1 (1–0) – írja a klub honlapja.

Kecskemét, Széktói Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Dobai J. (Zahorecz R., Varga L.). KTE: Lékai – Gál, Koszó, Szalai G. (Asztalos D., 86.) – Puskás G., Vágó, Károly, Jakab, Grünvald – Tóth, Constantinescu (Gábor L., 80.). Vezetőedző: Gombos Zsolt. Vác: Halasi – Nagy G., Kasza, Koval, Sorecz – Lukács K. (Torda, 89.), Zámbó, Gergely – Magos (Nagy Z., 77.), Sóron (Rusvay, 89.), Szalánszki (Vén B., 73.). Szakmai igazgató: Csank János. Gólszerző: Károly (34. – 11-esből) ill. Magos (55.) Kiállítva: Tóth D. (49.)

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, de az első helyzet a hazaiak előtt adódott, a 4. percben Tóth és Constantinescu kettő az egy ellen vezethette kapura a labdát, ám előbbi rossz megoldást választott a tizenhatoson belülre érve, így odalett a helyzet. A 19. percben Szalánszki robogott végig a kecskemétiek térfelén a bal szélen, majd két védő szorításában elesett a tizenhatoson belül, azonban elmaradt a büntető, viszont ezt követően sárga lapot kapott reklamálásért. A 34. percben Gál kapott remek labdát a 16-oson belül, eltolta Halasi mellett a labdát, a játékvezető erre viszont büntetőt ítélt. A szituáció azonban kísértetiesen hasonló volt az előzőhöz… A tizenegyest Károly Bálint végezte el, aki félmagasan a jobb sarokba lőtt (1–0). A szünet előtt még Sóron távoli bombája ment nem sokkal a jobb sarok mellé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A fordulás után érdekes fordulatot vett a találkozó, hiszen a 49. percben a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Tóth Dániel húzni akarja az időt egy bedobásnál, amelyért sárga lapot kapott, ám ez a kecskeméti támadónak már a második volt a meccsen, így mehetett zuhanyozni. Hat perccel később Sóron esett el a tizenhatoson belül a hazai védő buktatása után, de a játék továbbhaladt – a labda Magos Mátyás elé került, akinek 16 méteres lapos lövése könnyedén Lékai kapus zsákmánya lehetett volna, azonban rosszul nyúlt a labdáért, így az becsúszott hasa alatt a kapuba (1–1)! A 62. percben Jakab lőtt a hálóba Constantinescu beadása után, azonban az asszisztens szerint már kintről húzta középre a labdát, így érvénytelen lett a gól. Egy perccel később Koval fejelte nem sokkal fölé Sóron szögletét, majd a 70. percben Halasi Gál ollózását tolta ki bravúrral. Sajnos a váci emberelőny ekkor a hazaiakat hozta fel, akik küzdöttek a győztes gólért, de Constantinescu és Károly ígéretes lövésébe is belevetődtek védőink, Jakab átlövései pedig célt tévesztettek. A végén aztán megnyerhettük volna a meccset, a 92. percben Sorecz beívelt labdája után a berobbanó Rusvay fejesét bokszolta ki Lékai, majd a szöglet után Vén lövését hárította a kapus üggyel-bajjal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

Összességében értékes pontot szereztünk a listavezető otthonában, így az őszi győzelem után idegenben sem maradtunk pont nélkül a bajnoki címre esélyes lila-fehérek ellen. Folytatás vasárnap a Hódmezővásárhely ellen.

„Kicsit tartottam a meccstől, hiszen az első mérkőzésünkön vereséget szenvedtünk, annak ellenére, hogy azért nem voltunk rosszak. Tartottam viszont a maitól azért is, mert veretes játékosaink hiányoztak, szerencsére Koval az utolsó pillanatban vállalni tudta a játékot. Nagyot ment ma a keret, viszont értelmezési problémák akadtak a kontráknál. Három-négy ilyen akciónk is volt, amiből nem mondom, hogy gólt kell rúgni, de helyzetet kell csinálni minimum. Ezen a meccsen ezzel együtt többen is jó teljesítményt nyújtottak” – nyilatkozta Csank Jánoa, a kecskemetite.hu-nak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments