Sorra buknak le az illegális hulladéklerakók Vácon

Rossz napok járnak városunkban a természetromboló, környezetünket rongáló szemét-emberekre. Pár nap alatt előbb Václigetnél, majd Sejcében, hétfőn pedig az Arany János utcában is tetten értek olyanokat, akik illegális módon szerettek volna megszabadulni a szemetüktől – írja a vac.hu.

A Václigetet Sződligettel összekötő útszakaszon a Václiget és Márialiget Civil Egyesület tagjai csípték el azt a delikvenst, aki autójából éppen egy termetes zsák szemetet próbált kitenni autójából. Az egyesület tagjai feltartóztatták az illetőt, értesítették a váci Közterület-Felügyelet munkatársait, akik a helyszínre érve a maximális bírságot szabták ki büntetésként.

Vác sejcei városrészében helyi lakosok értesítették az önkormányzatot arról, hogy nagy mennyiségben raknak le hulladékot egy kamionról. Ide is gyorsan kiértek a váci közteresek, így innen sem tudtak elinalni a tettesek. Az illegális hulladéklerakás (jórészt építési törmelék) ügyében vizsgálat indult.

Hétfőn, a nemzeti ünnepen a deákvári Arany János utcában értek tetten elkövetőket a Közterület-Felügyelet járőrei, akik egy szelektív sziget mellé tették le a feleslegessé vált ülőgarnitúrájukat. Az eset helyszíni bírsággal és a szemét szabálysértők általi elszállításával zárult.

A sejcei terület önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elmondta, hogy ez a leleplezés is annak a fokozott figyelemnek köszönhető, amellyel az itt élők óvják környezetüket.

Rozmaring Sándor elmondta: „Az elmúlt egy év során a lakók a dűlőkben és a Naszály lábánál 100 köbméternyi illegális hulladékot számoltak fel az összefogásnak köszönhetően. De az önkormányzat nagyon sok segítséget kapott azzal is részükről, hogy kitakarították a Munkácsy parkot, az ott lévő garázssor környékét, a laktanya melletti területet, a sejcei lakótelep környezetét.”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments