Turisztikai szakmai találkozót tartottak Vácon, négy település fogna össze a szezonban

Esztergom, Szentendre, Visegrád, és Vác turisztikai szakemberei tartottak szakmai találkozót kedden a Dunakanyar Színházban – írja az estv.hu. Az egyeztetés célja már szinte örökzöldnek számít: egymás kezdeményezéseiről tudva, egymást segítve, a kínálatot összehangolva működtetni az idegenforgalmat a Dunakanyarban.

Varga Katalin úgy fogalmazott a találkozón, hogy a remélhetően nem túl távoli jövőben induló turisztikai szezonban már látható jelei lesznek az együttműködésnek. A váci Tourinform vezetője szerint a közösen kidolgozott koncepcióval nemcsak az idelátogatók elégedettsége és a Dunakanyar népszerűsége nő, hanem a vírusjárvány miatt lehetetlen helyzetbe került vendéglátással és egyéb idegenforgalommal foglalkozó helyi vállalkozók helyzete is javulhat.

„Abból indultunk ki, hogy ezek az irodák nagyon sok mindent tudnak a saját területükről. Nincs más dolgunk, csak ezt egy kéne helyre gyűjteni, és az volt a közös javaslat, hogy egy felületen is jelenjünk meg, és ha már így egymás rendezvényein részt veszünk, egy ilyen kereszt-kapcsolat is létrejön. Tehát, ha nem riválisként tekintenek ezek a települések egymásra, hanem partnerként, akkor már biztos, hogy nyertünk, függetlenül attól, hogy bármennyi pluszforrás rendelkezésre áll-e. Szerintünk a hatékony munkával a meglévő dolgokból is sok újat lehet építeni” – nyilatkozta a televíziónak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szent Erzsébet Rózsái idén is gazdára találtak

Hasonlóan gondolkodnak erről a dunakanyari települések idegenforgalmi szakemberei, ez derült ki az értekezlet során. A D4-re keresztelt együttműködés városainak megvannak a maguk erősségei, és ha ezeken a területeken nem versenyeznek, hanem összefogva népszerűsítik egymás kiemelt attrakcióit, az mindenkinek a hasznára válik – fogalmaz Lőrincz Ágnes, a szentendrei iroda vezetője.

„A jelenlegi állás szerint hívhatjuk ezt tömegturizmusnak is, ami hétvégente próbál mindenki a helyzetből kitörve az idelátogatók megrohamozzák a városokat, de nem ez a cél. A cél az, hogy egy olyan hosszabb időintervallumot eltöltsön minőségben az odalátogató, hogy az tényleg élményt nyújtson neki, és közben megismerje azt, ahová ellátogatott. Megpróbálunk egy olyan dunakanyari csomagokat is összeépíteni, hogy, ha mondjuk megszáll Visegrádon, vagy Esztergomban, vagy Vácon, akkor abban a három-négy napban mit tud látni az egész Dunakanyarból, és mivel tudja azt megközelíteni a legjobban” – mondta Lőrincz Ágnes.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is várják az alkotásokat a Téli Tárlatra

A MAHART-tal folytatott eredményes egyeztetések nyomán a Duna két partja közötti átkelés is könnyebbé válik, ami szintén segíti a városok közös turisztikai elképzeléseinek megvalósítását-tette hozzá Lőrincz Ágnes. A D4-ek Tourinform irodái továbbá közös eseménynaptár megjelentetésével erősítik a térség idegenforgalmi egységként való megjelenítését. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments