Újabb egyeztetés volt a főtéri pengefal ügyében

Az elmúlt közel másfél esztendő levélváltásai után immár második alkalommal tartott személyes megbeszélést a Városházán Vác vezetése a Betegápoló Irgalmasrend tartományi irányítóival. E találkozó célja is az volt, hogy a több évtizede a Főteret csúfító foghíjtelek és balesetveszélyes pengefal ügyében előrelépés történjen – írja a vac.hu.

Az ötfős vendégdelegációt – melyet P. Provincial Saji Mullankuzhy OH, sac. tartományfőnök és Dir. Adolf Inzinger vezetett – Matkovich Ilona polgármester, Inotay Gergely alpolgármester és Taskovics Andrea mb. főépítész fogadta. A közel kétórás tartalmas eszmecsere első része a legutóbbi találkozás óta a körülményekben beálló változások átbeszélésével, a tárgyalófelek álláspontjának ismertetésével telt.

A váci városvezetés határozottan képviselte a váci polgárok azon akaratát, hogy végre megnyugtató módon rendeződjék Európa egyik legszebb barokk terének északi részén látható méltatlan állapot. Vendégeink ismertették elképzelésüket arról, hogy a mostani főtéri kórház ellátási nívóját egy magasabb szintű beteg- és idősellátást biztosító intézménnyé fejlesszék.

A tárgyaló felek megállapodtak abban, hogy az elhangzottak alapján ismételten áttekintik a kölcsönös előnyöket biztosító megoldási lehetőségeket, melyekről április végén egy szakértők bevonásával létrehozandó videókonferencián tájékoztatják egymást. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments