A korábbi váci edző, Szabados György lett az FC Hatvan női csapatának edzője

Szabados György lett a másodosztály Keleti csoportjában szereplő FC Hatvan felnőtt lányainak edzője a DVTK Női Akadémiájára szerződő Roza László helyett. A szakember egyelőre nyárig vállalta el a feladatot.

Szabados György váci kötödése vitathatatlan, hiszen játékos-pályafutása során futballozott Vácott, majd a Dunakanyar-Vácot 2009-től 2011-ig vezetőedzőként irányította mezőkövesdi távozásáig, végül 2012-ben visszatért és Mózner János segítőjeként dolgozott. Ezután a női futball felé fordult: Dorogon előbb NB II-es aranyérmet, majd a 2014/2015-ös szezonban a Jet-Sol Ligában bronzérmet szerzett csapatával, majd az MTK Hungáriával két bajnoki címet nyert, legutóbb pedig Szombathelyen, a Haladás-Viktória mestereként tevékenykedett.

Szabadosnak a váci kötődése mellett hatvani kötődése is jelentős, hiszen játékosként – igaz, három évtizeddel ezelőtt – tagja volt a klub „Aranycsapatának”, annak a gárdának, amely 1993-ban az Újpest, 1994-ben pedig a Sopron ellen játszhatott osztályozót az NB I-be jutásért.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke keresett meg, hogy segítsek, én pedig elvállaltam a feladatot” – mondta a Váci Naplónak a rutinos tréner.

„Egyelőre nyárig állapodtunk meg, a továbbiakról pedig a bajnokság befejezése után beszélünk majd. A feladat az, hogy a hátralévő hat meccsből hozzuk ki a maximumot, amely nem lesz könnyű, lévén, hogy kevesen vagyunk. Szerdán már feltérképeztem a lányokat egy mérkőzésen, és várom a közös munkát. Hatvani szerepvállalásom mellett maradok Dányban is, ahol a helyi megye III-as felnőtt csapat edzői feladatait látom el.”

Érdekesség, hogy Szabados György fiának, a Vác VLSE U17-es együttesét irányító Szabados Tamásnak is új feladata lett a közelmúltban, ő elvállalta a Sajóbábony NB III-as csapatának szakmai igazgatói tisztségét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A Magyar Labdarúgó-szövetség emellett arról adott számolt be, hogy a Vác VLSE U19-es leányainak jelenlegi edzője, Bánföldi Zoltán a következő bajnoki évtől az FC Hatvan női szakágának vezetőjeként fogja majd össze az akadémiai bajnokságban szereplő női utánpótlás munkáját. (fotó: nb1.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments