A TAZE TSE újabb sikerei

ATAZE TSE versenyzőivel a 2021-es évet is sikerekkel nyitotta meg, hiszen a pandémia időszakában sem hagytuk abba a munkát. Online, és januártól pedig táncteremben is folyik a versenyzőinkkel a felkészülés. Legfontosabb feladatunk, hogy ebben az időszakban is fenn tudjuk tartani a versenyzők motivációját. A közönség előtti fellépések, az igazi nagy szurkolótáborral, zúgó tapssal a hagyományos versenyzések most nem működhetnek. Azonban az új helyzethez alkalmazkodva online versenyeket már egyre többet hirdetnek meg.

Így 2021-ben az első eredményünk is online versenyen született meg. A Ritmus Csapatok Bajnokságára neveztünk, ahol a Queendom csapatunkat indítottuk. Második helyezést értek el és bejutottak a benevezett 400 produkcióból a legjobb 40-be. Így részt vehettek a Ritmus Csapatok Gáláján is. A csapat tagjai: Cserni Zóra, Galambos Eszter, Kohlmann Virág, Pap Nóri Lili, Szádoczki Kata. Edzőjük Prókai Ági, aki elégedett az elért eredménnyel, főképp azért, mert nem csak a zsűri értékelte a produkciót, hanem sok pozitív szakmai visszajelzést kapott az egykori tanáraitól is, akik látták a közösségi médiákban megosztott videót a csapatról.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Ezt követően zárt kapus rendszerben megkezdődhettek márciusban a Magyar Táncsport Szakszövetség által szervezett bajnokságok, aminek nagyon örültünk. Még ha néző nélkül is, de már a parketten folyhatott a küzdelem. A Közép-magyarországi Területi Bajnokságot Csömörön rendezték meg, ahol két párosunk tudott indulni. E osztályban indultak a párosok. Berta Barnabás és Krecsik Enikő 3. helyezést, Pajer Csaba és Légrádi Laura 2. helyezést értek el. Edzőjük Bődi Dénes és Haddad Sabrina.

Ők ketten egy másik szintén online versenyen is indítottak versenyzőt a TAZE TSE színeiben a PMS Dance szervezésé-ben a Magyar Költészet Napja alakalmából meghirdetett „Alkotói” versenyre. A feladat az volt, hogy egy megzenésített versre kellett koreográfiát készíteni, videóra venni és ezt értékelték. Az alkotó páros a Kávészünet zenekar „Lédával a bálban” című dalát választották. A Dancing Diamonds csapattal váltották valóra az elképzelésüket. A csapat tagjai Birkás Bíborka, Hugyecz Emese, Légrádi Laura, Mezei Dóra és Tóth-Katona Zille arany minősítést értek el. Nagy meglepetésünkre elnyerték az alkotói díj 2. helyezését is, ami a mezőnybe benevezett produkciók közül a 2. legszínvonalasabb művészi alkotást jelenti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Nagyon örülünk az eredményeknek és szeretnénk hasonló sikerekkel folytatni az évet a táncsport területén! Akik szeretnék a produkciókat megtekinteni, azok látogassanak el a TAZE TSE Facebook oldalára és ott megtalálják. Már nagyon várom a nyitási lehetőséget, ami lehetővé teszi majd az utánpótlás csapatokba a felvételt az új jelentkezők számára. Illetve visszatérhetünk a legkisebbekkel, az ovisokkal és a felnőtt táncosokkal is a tánctermekbe.

Legközelebb a táncosainkat a Tánc Világnapja alkalmából ünnepi gála keretein belül a Madách Imre Művelődési Központ YouTube csatornáján láthatják azok, akik a művelődési központ linkjét megvásárolják. Információkat a plakáton, a MIMK Facebook oldalán és a MIMK honlapján kaphatnak az érdeklődők. (B. Gy.) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments