Április 17-től ismét látogathatók a misék a Váci Egyházmegyében

Április 9-én újabb járványügyi intézkedéseket adott ki Marton Zsolt megyéspüspök. Ezek szerint április 17-től ismét részt lehet venni a szentmiséken a Váci Egyházmegyében.

„Figyelembe véve a járványhelyzetet és ezzel összefüggésben az állami rendelkezések változását, összhangban más egyházmegyékkel, különösen a szomszédos Esztergom-Budapesti Főegyházmegyével és az Egri Főegyházmegyével a Váci Egyházmegyére a következő rendelkezéseket hozom:

  • Április 17., szombattól ismét a nép részvételével végezhetjük a szentmiséket.
  • Továbbra is kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás.
  • Az MKPK március 5-ei egyhangú határozata (521/2021) szerint a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés további intézkedésig érvényben marad.
  • Templomainkon kívül, plébániáinkon és az oktatási, szociális, egészségügyi és más intézményeinkben továbbra is mindenben kövessük az állami előírásokat. A hatóságokkal mindenben működjünk együtt, és legyünk figyelemmel az általuk kiadott általános irányelvekre.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Összefogásra buzdítanak a Facebookon Fábián Gábor igazgató felépüléséért

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki a koronavírus-betegség bármilyen tünetét észleli magán vagy családján, az maradjon távol a liturgikus közösségtől” – írja a püspök. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments