Az utolsó pillanatban mentettünk pontot a Taksony ellen

Az NB III Közép-csoportjának 29. játéknapján a Vác 2–2-es döntetlent ért el a Taksony otthonában – írja a vacfc.com.

Jól kezdődött számunkra a találkozó, a 15. percben Torda balról belöbbölt labdájára Magos érkezett középen, de az egyik hazai védő a 16-oson belül lerántotta. A tizenegyest Rusvay Gergely értékesítette (0–1). Sajnos a középkezdés után nem figyeltünk eléggé, a taksonyiak gyors támadást vezettek, amelynek végén Zsirai Péter kiugrott és 14 méterről Halasi kapujába lőtt (1–1). Sok időt kellett várni az újabb lehetőségre, a 35. percben Magos kapott egy kiugratást a jobb szélen, éles szögből lőtt, de próbálkozását bravúrral hárította Ipacs. Négy perccel később egy előrerúgott szabadrúgást Zsirai vett át a 16-os vonalánál, két védőnk között befordult és a kijövő Halasi mellett a jobb alsóba gurított úgy, hogy már csak a gólvonalon túlról tudtuk kirúgni a labdát (2–1). A szünet előtt egyenlíthettünk volna, egy szöglet után Bonivárt tette tovább a labdát Kaszához, aki ügyesen kapura sarkazott, de a kapus védett. Az első félidő nem várt eredménnyel ért tehát véget.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A szünet után sajnos ott folytatódott a meccs, ahol abbamaradt, mert nem igazán találtuk a fogást a jól és szervezetten védekező Taksonyon. Hiába voltunk mezőnyfölényben, nagy helyzetig nem jutottunk el – egészen a 80. percig csak Gergely lövését jegyezhettük fel, amely a jobb alsó sarok mellett ment el. A 80. percben aztán Magos lövését blokkolták a gólvonal előtt, majd Magos beadására a hosszú saroknál Rusvay érkezett, de nagy helyzetben nem találta el jól a labdát, így odalett ez a helyzet is. A 92. percben Magos vett át egy passzt a büntetőterületen belül, tolt egyet a labdát, a hazai védő szerelni próbálta, de a labdát nem találta el, miközben támadónk elesett – a véleményes szituációt a játékvezető úgy ítélte meg, hogy tizenegyest ér. A büntetőt Gergely Péter félmagasan a jobb sarokba lőtte (2–2). Az egyenlítés után aztán akár a győzelem is meglehetett volna, de Magos jobboldali beadása után hiába ért bele kézzel a labdába a taksonyi védő a 16-oson belül, a játékvezető úgy gondolta, hogy ezért már nem ad tizenegyest, nem fog befújni 3 percen belül két büntetőt a mieink javára. (Megjegyezzük, ez tisztább tizenegyesnek tűnt, mint az előző szituációban látott, a bíró nyilván így kompenzált…)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Összességében nagyon nehéz mérkőzésen nem játszottunk jól, és örülhetünk annak, hogy egy pontot megmentettünk a szervezetten és szimpatikusan küzdő Taksony ellen a dunaharaszti sporttelepen. Folytatás vasárnap hazai pályán a Kozármisleny ellen.

Mink Olivér: „A Vác nem talált fogást rajtunk, bár ők domináltak, a mi akaratunk érvényesült. Kilencven percig remekül működött, amit elterveztünk. Büszke vagyok a játékosokra, hatalmas munkát végeztek, a szememben ők a mai nap győztesei! A játékvezetőkről nem szoktam nyilatkozni, ezt most sem teszem meg…”

Csank János: „Sajnos kijött a mérkőzésen az, hogy több kulcsjátékosunk dőlt ki a sorból és többen is sérülésből épphogy felépülve voltak kénytelenek pályára lépni. Elkerülhető gólokat kaptunk, két olyan találatot, amely hasonlított egymásra. Nem alakítottunk ki sok helyzetet, és bár a játékvezető a hosszabbításban befújt nekünk egy véleményes tizenegyest, utána a kezezés miatt nem tette meg ezt.” (Képünk egy korábbi meccsen készült)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments