Biztosított lesz az óvodások, iskolások ingyenes utazása, továbbra is elérhető az oltópont

Mint ismeretes, kormánydöntés alapján mától az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozataiban visszaáll a tantermi oktatás. Az önkormányzat a helyi autóbusz közlekedést lebonyolító Volánbusszal egyeztette az érintett intézmények tömegközlekedéses elérhetőségét – írja a vac.hu.

Eszerint mától is marad a tanszüneti menetrend, mint ahogy az ország több településén is ez a döntés született. Ez a menetrend már eddig sem jelentett változást a Sejcét (363-as) és a Külső-Rádi úti cégeket érintő (366-os) buszoknál, az Iskolaváros tanintézményei pedig továbbra is digitális rendben működnek. Annak érdekében viszont, hogy a város óvodái és általános iskolái Deákvár felől kényelmesen elérhetők legyenek reggel, a 7 órakor a buszállomásról induló 365-ös busz (Autóbusz-állomás – Híradó tér – Kórház – Földváry tér – Március 15. tér – Autóbuszállomás) hétfőtől a tanszüneti menetrend alatt is közlekedni fog munkanapokon. Valamint, Vác önkormányzata is biztosítja, hogy az alsótagozatos általános iskolások április hónap további részében ingyenesen utazhassanak a buszokon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Tájékoztatják továbbá az utasokat, hogy – mindenféle híresztelés ellenére – az önkormányzat és a szolgáltató eddig is, és hétfőtől is biztosítja (annak nyitvatartási idejében) a rendelőintézethez hétköznaponként az óránkénti buszközlekedést a 364-es és 365-ös vonalon. Hétvégenként délelőtt az órás, míg délután este 20 óráig a kétóránkénti követés valósult és valósul meg. Egyedül a kihasználatlan, és a kijárási tilalommal érintett, a kórházhoz este 10 órakor érkező járat került ki a menetrendből. Emiatt sem a szolgáltatóhoz, sem az önkormányzathoz nem érkezett panasz. Vagyis a rendelőintézeti oltópontok a nyitvatartási idejükben a helyi 364-es és 365-ös busszal továbbra is elérhetők.

Kérik az utasokat, hogy a váci helyi buszmenetrendről ne a hamis híreket közlő oldalról, hanem a volanbusz.hu weboldalról tájékozódjanak – írják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments