Bravúros győzelem, az utolsó percben döntött Magos Mátyás

Április közepén az NB III Közép-csoportjának 30. fordulóját rendezték, bár az időjárás inkább mutatott késő őszi képet, hideg volt és végig esett az eső. A váci stadionban ezúttal a Kozármisleny együttesét fogadtuk, mely stabil középcsapatként előttünk foglalt helyet a tabellán. Csank János gondjai nem enyhültek a csapat összeállításánál, öt játékosra sem számíthatott sérülés miatt, akik közül hárman meghatározó alapembernek számítanak – írja a klub honlapja.

A vendégek kezdtek frissebben, de ez csak jó öt percig tartott, mely alatt egy kósza fejest ejtettek meg. A 15. percben csapatunk előtt adódott igazi gólszerzési lehetőség. Nagy Gábor előrevágott labdájával Gergely Péter lépett ki a balösszekötőben, a kifutó kapus mellett nyolc méterről elpörgette a labdát, ám ahelyett, hogy belsővel tette volna, jobb külsővel próbálkozott, így a játékszer kifelé kanyarodva kerülte el a kaput. A 25. percben Magos Mátyás jobboldali szögletét Bonivárt Erik fejelte középről, tizenegy méterről a jobb kapufa mellé. A 31. percben a vendégek is próbálkoztak, Kozics Barnabás forgolódott a tizenhatos előterében, majd hirtelen lőtt, ám a jól figyelő Halasi Péter megfogta a labdát. A 35. perc ismét a vendégeké volt, Kirchner György jobboldali beadása Szabó Domonikot találta üresen a kaputól nyolc méterre, a támadó lövését Halasi remekül védte. A 36. percben Lukács Kelemen nagyszerűen tálalt a bal szélen megiramodó Szalánszki Gergőhöz, aki a tizenhatos magasságában befelé cselezett, majd tizenkét méterről a rövid sarokra célzott, de a labda a jobb kapufa mellett távozott. A 41. percben szabadrúgásból próbálkozott Bonivárt, huszonöt méteres remek lövését a felső léc alól tornázta ki Matesz Kornél. A félidő zárásaként, a 44. percben a vendégek rendeztek tűzijátékot a kapunk előtt. Szabó jobbról, 13 méterről próbálkozott lövéssel, Halasi remek mozdulattal kiütötte, a kipattanó Hampuk Ádámhoz került, ő középről, tíz méterről ismételt, Halasi ezt is remek mozdulattal kiütötte, Szabó jobbról a kapu elé ívelt, Kozics pedig az ötösről alig fejelt a kapu fölé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A szünetben nálunk egy változás történt, Vén Botond helyett Nagy Zoltán Gergő folytatta. A 49. percben Magos jobboldali szögletét Nagy Gábor fejelte tizenegy méterről remekül kapura, Mathesz óriásit nyújtózkodva tornászta ki a léc alól a labdát. A vezető találat megszerzéséért mindkét gárda összeszedte minden erejét, de az igazi izgalom a végére maradt. A 88. percben a mérkőzés helyzete adódott a vendégek előtt, Fenyvesi Olivér került ajtó-ablak helyzetbe a kapunk előterében, középen, de tizenkét méterről a bal kapufa mellé helyezett. És ahogy ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzet után az ellenfél ér el gólt – szerencsére ez most nekünk kedvezett. A 90. percben Magos kapott jó labdát a bal szélen, befelé kezdett cselezni, majd tizenegy méterről lövésre lendült a lába, a labda felpattant egy védő lábán és jobb felső sarokba hullott (1–0)! Ezzel megszereztük a fontos három pontot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

A következő fordulóban a Ferencváros II együtteséhez látogatunk, a találkozó vasárnap 11 órakor kezdődik.

Csank János: „Bravúros győzelmet arattunk, hiszen ellenfelünknek több helyzete volt, mint nekünk. Hatalmas szívvel játszott mindenki, odatették magukat játékosaink. Nehéz dolgunk volt, mivel öten hiányoztak sérülés miatt, ebből három alapember, ráadásul olyanok, akik a gólszerzésben jeleskednek. Nagy szükség volt erre a három pontra, hogy egy kicsit megnyugodjunk.”

Jelena Richárd: „Tudtuk, hogy ezt a mérkőzést mindenképpen meg kell nyernünk, így is készültünk, a játékosok átérezték a mérkőzés fontosságát. Jól álltak bele a meccsbe, ellenfelünket a kapuja elé szegeztük, végigtámadtuk a találkozót. A 90. percben úgy éreztük, hogy a játékvezető nem adott meg nekünk egy 11-est, egy véleményes szituációt továbbengedett. Mivel mindenképp nyerni akartunk és az egész csapat fent volt, és egy előrevágott labdából egy kontratámadás után egy megpattanó labdából született a hazaiak gólja.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments