Érdekes helyzet a deákvári KRESZ-parkban: tönkrement az ugróiskola, a tervezett streetball pálya miatt

Érdekes helyzet alakult ki a deákvári KRESZ-parkban. Az egyik területen ugyanis a Tótváradi-Nagy Bence (Összefogás Vácért) képviselő – a lakosság megkérdezése után – egy kosárlabda pályát szeretne kialakítani, míg Pető Csilla (Fidesz-KDNP) képviselő – bár egyeztetett kollégájával – egy kisebbeknek szóló ugróiskolát akart kialakítani, amit aztán meg is tett. Közben azonban a területen a repedéseket el kellett tüntetni, így a felfestést tönkre téve, aszfalttal tömték be azokat.

Az ugróiskola ötletgazdája most sajtótájékoztatón ismertette a történteket. Elmondta: ötletéről mind a polgármestert, mind a hivatal főmérnökségét, mind pedig a közterület-felügyeletet tájékoztatta előzőleg érdeklődve, hogy szüksége van-e bármilyen engedélyre.

„Hosszas levelezgetés után a polgármester asszonytól azt a tájékoztatást kaptam, hogy vegyem fel a kapcsolatot Tótváradi-Nagy Bence képviselővel. Kérésének eleget téve telefonon, illetve e-mailben a képviselő úrral felvettem a kapcsolatot. Egy személyes bejárást tartottunk itt a KRESZ-parkban, ahol tájékoztattam őt az én elképzelésemről, ötletemről, tervemről, amely arról szólt, hogy itt, ahol jelenleg is állunk, kisgyerekeknek aszfaltra felfesthető játékokat, akadálypályákat helyezzek el” – mondta. Hozzátette: Tótváradi-Nagy Bence tájékoztatta őt arról, hogy az elképzelés szerint egy streetball pálya kerülne kialakításra ott. Ő kifejtette aggályait neki, mert szerinte balesetveszélyes lehet ez a sport a kisebbekre nézve, akik ide biciklizni, görkorcsolyázni, rollerezni járnak

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Pető Csilla elmondta még, a megbeszélésen abban maradtak, hogy ismét megkérdezik a lakosokat, hogy mit látnának ők szívesebben ezen a helyen, kosárpalánkokat, vagy kisgyermekeknek elhelyezett játékteret.

„Ezt követően képviselő úr telefonhívásomra, e-mailes megkereséseimre nem reagált, mint ahogy a főmérnökségtől sem kaptam erre vonatkozóan a felvetésemre, kérdésemre választ. Április 2-án, önkéntes, lelkes diákoknak a segítségével elkezdtük ennek a pályának a felfestését. Ezeket a látható ugróiskolát, akadálypályát, amelyre a feltöltött képeket, videókat követően 500 lájkot, nagyon sok kedves üzenetet kaptam a gyerekes családoktól. Kis idő elteltével, azzal szembesültem, hogy a város vezetésének vélhetőleges megrendelésére az úthibák, repedések kijavításra kerültek, tönkre téve a felfestéseket” – mondta végezetül.

Még tavaly ősszel készített internetes felmérést Tótváradi-Nagy Bence as a KRESZ-park fejlesztési terveiről. A kérdőívet közel 400-an töltötték ki. Az igények alapján került három új lámpa a parkba, és megkezdődött a nyilvános mosdó felújítása is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

„A felmérésben szóba került az elhanyagolt, használhatatlan pingpong asztalok helyzete is. A válaszadók 89,9 százaléka kérte, hogy kerüljön el ez a két utcabútor a parkból. Rákérdeztünk arra is, hogy mi kerüljön a pingpong asztalok helyén felszabaduló betonfelületre. A legnépszerűbb válaszok a következők voltak: streetball pálya kialakítása: 167 szavazat (45,5%), ugróiskola felfestése: 83 szavazat (22,6%), új pingpong asztal kihelyezése: 76 szavazat (20,7%)” – mondta szerdán, a helyszínre meghirdetett sajtótájékoztatón a képviselő.
Mint elmondta: ők ezt a felmérést tekintették irányadónak, és ez alapján kezdték meg a szakemberek a tervezési munkálatokat. Elsőként a streetball pálya kialakítását és egy új pingpong asztal kihelyezését célozták meg, amelyet márciusban sajtótájékoztatón is ismertettek.

„Ennek egyik lépéseként elkezdődött a betonfelület felújítása, a bukkanók, illetve repedések eltüntetése, szakemberek által.
Néhány hete megkeresett engem is Pető Csilla önkormányzati képviselő, aki ismertette, hogy ugróiskolát szeretne felfesteni az említett területre. Én jeleztem neki, hogy más a koncepciónk, személyesen, rajzokon is megmutattam neki, hogy miket szeretnénk megvalósítani a téren, és jeleztem, hogy az ugróiskolát más helyszínen képzelnénk el.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Pető Csilla ennek ellenére készítette el el az aszfaltfestést, amely során a rajz egy része a már felújított felületre került, míg egy része pedig a még felújítás előtt álló, töredezett burkolatra. Az utóbbi terület beütemezett felújítása során sérült meg több helyen is az ugróiskola festése.
„A korrekt együttműködés jegyében arra kérném Pető Csillát, hogy a Facebook-lájkok helyett vegye figyelembe a deákváriak véleményét! Emellett, egy közösen kiválasztott, megfelelő helyszínen én is örömmel támogatni fogom egy ugróiskola létrehozását Deákváron, hiszen egy szépen kivitelezett felfestés valóban rengeteg örömet okozhat a gyermekeknek” – mondta a képviselő. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments