Éves szinten milliók mentek el sofőrszolgálatára

Még regnálásának utolsó (csonka) évében (2019-ben) is milliókat költött el részben a vezetők fuvarozásra Vác előző vezetése. A Váci Hírnök azt követően írt cikket a témával kapcsolatban, hogy a városvezetés online fogadóóráján az egyik főtéri parkolással kapcsolatos válaszban ismertette az adatok egy részét – írja a vac.hu.

Kiderült: a többek között a korábbi kormánypárti polgármester utazási igényeire használt autóhoz rendelt sofőr éves szinten jelentős összegbe került a városnak, még Fördős Attila városvezetése alatt. A sofőri feladatot is ellátó személy a gazdasági hivataltól kapott évi 5 és fél milliós fizetése mellé havonta 200 ezer forintos megbízási díjat is felvehetett egy másik szerződés alapján a polgármesteri hivataltól. 2019-ben emellett három alkalommal kapott jutalmat, több mint százezer forint értékben. Ez azt jelenti, hogy abban az évben nagyjából annyi pénzt vehetett fel, mint egy teljes állású alpolgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Már nem zötyög a Fürj utca

A Fördős Attila polgármester idején beszerzett Hyundai IX35-típusú, több mint négymillió forintért megvásárolt és fenntartott szolgálati autóra csak 2019-ben több mint félmillió forintért számoltak el üzemanyagot. A gépjárművel kapcsolatban további 1 millió forint szociális hozzájárulási adóterhe keletkezett az önkormányzatnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments