Foci: Szép gólokkal győztük le a Paks II-t

Az NB III Közép-csoportjának 32. fordulójában a Vác FC hátrányból felállva 3–1-re győzött a tolnaiak ellen. Az előző heti Ferencváros II elleni vereség a kiesőzónába lökte csapatunkat, így a hétközi, 32. fordulóban csakis a győzelem volt az elvárható eredmény a Paksi FC II ellen. Az előzetes hírek alapján 4–5 játékos visszajátszására számított Csank János, míg nálunk jóformán az összes magas játékos a sérültek listáját gyarapította – írja a vacfc.com.

A kellemes időben nem óvatoskodtak a csapatok, rögtön egymásnak estek és a két kapu között váltakozva vezették a támadásokat, igaz eleinte nem sok sikerrel. A 25. percig kellett várni az első komoly lehetőségre, melyet a vendégek rögtön gólra is váltottak. Szendrei Ákos kapott jó labdát a jobb szélen, mellel maga elé tette és ezzel lépéselőnybe is került, majd tizenegy méterről ellőtte a labdát Halasi Péter mellett a hosszú sarokba – a labda jobb kapufa tövéről pattant a hálóba (0–1). A gól után csapatunk nagyobb sebességre kapcsolt, a 32. percben Bonivárt Erik lőtt szabadrúgásból, tizenkilenc méterről a lábak alatt kapura, a kissé középre tartó labdát Holczer Ádám ölelte magához. A 33. percben összejött az egyenlítés is, Magos Mátyás jobbról ívelt szögletet a kapu elé, a hosszú oldalon, a jobb kapufa tövénél Kasza Balázs könnyedén fejelt a jobb alsó sarokba (1–1).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A szünet után változatlan felállásban folytatták a felek. Az 58. percben Gergely Péter nagyszerű ütemben játszott a jobbösszekötőben kilépő Hegedűs Csabához, aki mellel maga elé tette a labdát, majd kapásból alig lőtt a felső léc fölé. A 67. percben ismét Gergely adott jó labdát, ezúttal Magos kapta a jobb szélen, az alapvonalig futott vele, majd visszagurított középre, a játékszer azonban mindenki előtt elment. A 70. perc meghozta a vezetést a Vácnak. Zámbó Dániel ment el a jobb oldalon, beadása Gergelyt találta üresen a tizenegyespont magasságában, támadónk pedig a földön állva, okosan fejelt a jobb alsó sarokba (2–1). A 85. percben aztán csapatunk feltette az i-re a pontot. Nagy Zoltán Gergő ment el nagyszerűen a jobb oldalon, az alapvonal közelében visszafordult, tett pár lépést vissza és befelé, majd ballal látványosan eltekerte a labdát a hosszú sarokba (3–1).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Ez a megérdemelt győzelem a legjobbkor jött, ilyen lelkes és koncentrált játékkal van keresnivalónk vasárnap az Újpest FC II ellen is! A sikerrel feljöttünk a táblázat 13. helyére.

Csank János: „Nehéz mérkőzésre számítottam, ami be is jött. Az ellenfélnél gyors, fiatal játékosok játszottak, akik meg akarták mutatni magukat, míg nálunk a sérülések miatt az összes magas játékos hiányzott. Az elején „megnyomta” csapatomat a tét, de a paksiak gólja után felrázták magukat és már az történt, amit mi akartunk. A szünetben mondtam is, hogy folytassák ezt a játékot és meg lesz az eredménye. A játékosok megfogadták, és megvalósították a kérteket, így a győzelem sem maradhatott el.” (F. Gy., fotó: Daru Andrea)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments