Jótanács nem csak futóknak: a Covid megy, a légszennyezés marad?

Azt ugye mondanom sem kell, hogy az április 25-re tervezett Fut a Keszit a Covid miatt nem tartjuk meg. Pedig Szent György napon ekkor szokták kihajtani a nyájat a legelőre, pont jó apropó lett volna egy kis közös futás a reptéren, de legalább megpróbáltuk. Majd egyszer, ha ennek az őrületnek vége lesz, mondanánk, de már nem nagyon hisszük el, hogy így lesz.

De azért a mozgást nem szabad abbahagyni, mert ha egészséges a szervezetünk, kevésbé talál rajta fogást a vírus.

Úgyhogy azt mondom, ki a természetbe! És az sem baj, ha így a tél után, még nem nagyon megy a futás. Elég, ha gyalogolsz, vagy kocogsz, de a legjobb, ha óvatosan futni kezdesz. Most már világos van, a helyi közbiztonság hiánya sem zavaró tényező a kivilágítatlan futóutak mentén, és a maszk használat alól is felmentést kap az, aki futni megy (meg persze aki cigizik, de azok valószínű, már nem olvassák ezt az írást).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Fábián Gábor gyógyulásáért szerveznek jótékony focikupát hétvégén

Mielőtt azonban nyúlcipőt húzol, szeretném felhívni a figyelmedet egy fontos tényezőre, amivel számolnod kell. Ez nem más, mint a váci levegőszennyezés. A hét első napján több rádió is bemondta, hogy a mérési adatok alapján a város levegője veszélyesnek minősült. Ezzel számolnotok kell! Ugye emlékszünk még azokra a képekre a távol keleten, ahol a városban kavargó tömegben sok arcon lehetett látni maszkot, pedig még nem volt vírusveszély. A levegőszennyezés miatt vették fel, ami később Budapest forgalmas utcáin is megjelent az arcokon.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments