Jótanács nem csak futóknak: a Covid megy, a légszennyezés marad?

Azt ugye mondanom sem kell, hogy az április 25-re tervezett Fut a Keszit a Covid miatt nem tartjuk meg. Pedig Szent György napon ekkor szokták kihajtani a nyájat a legelőre, pont jó apropó lett volna egy kis közös futás a reptéren, de legalább megpróbáltuk. Majd egyszer, ha ennek az őrületnek vége lesz, mondanánk, de már nem nagyon hisszük el, hogy így lesz.

De azért a mozgást nem szabad abbahagyni, mert ha egészséges a szervezetünk, kevésbé talál rajta fogást a vírus.

Úgyhogy azt mondom, ki a természetbe! És az sem baj, ha így a tél után, még nem nagyon megy a futás. Elég, ha gyalogolsz, vagy kocogsz, de a legjobb, ha óvatosan futni kezdesz. Most már világos van, a helyi közbiztonság hiánya sem zavaró tényező a kivilágítatlan futóutak mentén, és a maszk használat alól is felmentést kap az, aki futni megy (meg persze aki cigizik, de azok valószínű, már nem olvassák ezt az írást).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Mielőtt azonban nyúlcipőt húzol, szeretném felhívni a figyelmedet egy fontos tényezőre, amivel számolnod kell. Ez nem más, mint a váci levegőszennyezés. A hét első napján több rádió is bemondta, hogy a mérési adatok alapján a város levegője veszélyesnek minősült. Ezzel számolnotok kell! Ugye emlékszünk még azokra a képekre a távol keleten, ahol a városban kavargó tömegben sok arcon lehetett látni maszkot, pedig még nem volt vírusveszély. A levegőszennyezés miatt vették fel, ami később Budapest forgalmas utcáin is megjelent az arcokon.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments