Kegyeletteljes megoldás az alsóvárosi temetőben

Mint ismeretes, Vác Város Önkormányzata átvette az alsóvárosi temető eddig egyházi kezelésben lévő – nagyjából a ravatalozótól a liget felé eső – területének fenntartását is. Sajnos, a világjárvány miatt kialakult helyzetben más problémát is sürgősen meg kellett oldania a városnak – írja a vac.hu.

A koronavírus járvány tragikus következménye, hogy városunkban is nagyon sok embertársunkat veszítjük el. Az országosan napi többszáz haláleset közepette a korábbi adatoknál rosszabb halálozási mutató jellemző városunkban is. A temetések számának növekedésével együtt jár, hogy a végső búcsúzást megelőző időszakban az elhunytak testét megfelelő módon kell elhelyezni.

A tragikus helyzet gyors megoldást követelt az önkormányzattól. A holttestek megfelelő, kegyeleti és környezeti előírásokat figyelembe vevő körülmények közötti elhelyezése érdekében hűtőkonténer bérléséről, továbbá hűtőkamra felállításáról született döntés. Az előbbit már be is üzemelték.

Mint tájékoztatásában Inotay Gergely elmondta: a legsürgetőbb megoldás a 8 személyes hűtőkonténer üzembe helyezése volt, melyhez a kiszolgáló elektromos hálózat kapacitását is bővíteni kellett. „Ez – reméljük, rövid idejű – átmeneti megoldás és a járvány csillapodásával megszüntethető lesz. Ugyanakkor a temető ilyen célú kapacitását hosszabb távon is növelni szükséges. Ezért a közeljövőben egy – szintén 8 személyes – állandó hűtőkamra is telepítésre kerül.” – mondta az alpolgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments