Kegyeletteljes megoldás az alsóvárosi temetőben

Mint ismeretes, Vác Város Önkormányzata átvette az alsóvárosi temető eddig egyházi kezelésben lévő – nagyjából a ravatalozótól a liget felé eső – területének fenntartását is. Sajnos, a világjárvány miatt kialakult helyzetben más problémát is sürgősen meg kellett oldania a városnak – írja a vac.hu.

A koronavírus járvány tragikus következménye, hogy városunkban is nagyon sok embertársunkat veszítjük el. Az országosan napi többszáz haláleset közepette a korábbi adatoknál rosszabb halálozási mutató jellemző városunkban is. A temetések számának növekedésével együtt jár, hogy a végső búcsúzást megelőző időszakban az elhunytak testét megfelelő módon kell elhelyezni.

A tragikus helyzet gyors megoldást követelt az önkormányzattól. A holttestek megfelelő, kegyeleti és környezeti előírásokat figyelembe vevő körülmények közötti elhelyezése érdekében hűtőkonténer bérléséről, továbbá hűtőkamra felállításáról született döntés. Az előbbit már be is üzemelték.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Rendkívüli ülést tart Vác Város Önkormányzatának Képviselőtestülete

Mint tájékoztatásában Inotay Gergely elmondta: a legsürgetőbb megoldás a 8 személyes hűtőkonténer üzembe helyezése volt, melyhez a kiszolgáló elektromos hálózat kapacitását is bővíteni kellett. „Ez – reméljük, rövid idejű – átmeneti megoldás és a járvány csillapodásával megszüntethető lesz. Ugyanakkor a temető ilyen célú kapacitását hosszabb távon is növelni szükséges. Ezért a közeljövőben egy – szintén 8 személyes – állandó hűtőkamra is telepítésre kerül.” – mondta az alpolgármester. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments