Kézilabda – Fellépett a dobogóra a váci hölgykoszorú

A világbajnoki selejtezőt követő élvonalbeli bajnoki folytatásban a sereghajtó és biztos kiesőként elkönyvelt viharsarki együttes egy pillanatig sem tette nehézzé az immár dobogós csapatunk győzelmét: Váci NKSE – Békéscsaba 41-28 (22-13) – írja a vac.hu.

A találkozó elején kiderült: mindkét együttes egy-egy játékosát cseréli védekezés és támadás közben. A mieinknél Lakatos Rita védekezett és Aron Andrea irányította az akcióinkat, ám ez is csak addig tartott, amíg el nem dőlt a mérkőzés. (A válogatott irányító végül alig több, mint 7 percet volt a pályán.)

Az első váci hálózörgetésre még válaszoltak a csabaiak, akik az első tucatnyi percben – köszönhetően a hazaiak összeszedett védőmunkájának – csupán egyetlen akciógólt dobtak. A kezdeti 6-7 találatnyi váci fór később 8-9-re emelkedett, nem csoda, hogy a 23. percben már a harmadik békési kapusát küldte pályára edzője. A mieink több sikertelen próbálkozást követően az ismételten bombaformában játszó Sanja Radoszavljevics 8. góljával alakították ki először a tízgólos különbséget (27. perc: 21-11). A félidő hajrájában érkeztek is a váci cserék.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A pihenőt követően felváltva estek egy ideig a találatok. Már kevésbé volt koncentrált a mieink játéka, ami ziccerrontásokban, technikai bakikban testesült meg. Bizony ennek a játékrésznek az első 10 percét a vendégek nyerték 7-5-re. Egy hetesvédés után a folytatásban már Bálint Anna védte a váci hálót, míg a túloldalon egy ideig nem sziporkázott csapatunk, miután Hámori Konszuélát követő emberfogással kísérték. Még így is visszaállt a tízgólos váci fór (46. perc: 32-22), majd ismét a kevesebb játéklehetőséget kapók bizonyíthattak. A hajrára egyetlen kérdés maradt: eléri-e a VNKSE a 40 dobott gólt. Elérte.

Váci góldobók: Sanja Radoszavljevics 9; Helembai Fanny 6; Szabó Laura 6(6); Aron Andrea 5; Hámori Konszuéla 4; Pálffy Anna 3; Diószegi Nikolett, Kácsor Gréta és Szondi Zsófia 2-2; Bárdí Noémi és Szeberényi Flóra 1-1.

A Váci NKSE 20 bajnokiján 28 pontot gyűjtött. Ezzel a váci csapat jelenleg a dobogó 3. fokán áll. A legközelebbi forduló után remélhetően ismét két egységgel gyarapodik a váci ponttermés: május első napján este hattól a szombathelyiek érkeznek a váci sportcsarnokba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Szilágyi Zoltán:Koncentráltan, fegyelmezetten kezdtünk. A megbeszélt védekezési taktikánk betartásával sikerült könnyű gólokat szerezni és már a szünetig eldönteni a pontok sorsát. Örülök, hogy lehetőségem volt minden játékosomnak bizonyítási lehetőséget adni.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments