Kézilabda: nehéz harc árán született a győzelem

Megkezdte az utolsó nyolcmeccses bajnoki sorozatát NB I-es kézilabda együttesünk. A hétközi fordulóban a mieink a várt nehéz harc árán, de folytatták győzelmi sorozatukat: Kisvárda – Váci NKSE 30-31 (17-18) – írja a vac.hu.

A meccset remekül – 3 perc alatt 3 góllal – nyitották a mieink kapott találat nélkül. Az így megszerzett előny az első 10 perc végére is megmaradt (4-7). Az első nyolc váci gólt hat különböző játékosunk szerezte, ám emberelőnyben kétszer is gólt kapott csapatunk (13. perc: 7-8).

Ezt követően emberhátrányban is kétszer zörgött a váci háló és a 18. percben 11-11-nél egyenlítettek a hazaiak. Amikor aztán a zsinórban dobott negyedik találatukkal átvették a vezetést, jött az első Szilágyi-időkérés. Ez sikeresnek bizonyult, mert újra háromgólos előnyt szorgoskodtunk össze (24. perc: 13-16). Ez a hazai edzőt késztette időkérésre. Sajnos, ez is bevált, mert a gólzáporos első félidő végére lefaragták egy találatra a hátrányukat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A szünetet követően előbb elmentünk kettővel, ám 20-20-nál ismét egál volt az állás. Újra a váciak szereztek előnyt, ám védekezésünk enyhén szólva is gyenge volt. Gólra gól volt a válasz, a kapusok sem voltak a helyzet magaslatán. Sajnos, ma a szélsőink tőlük szokatlan módon bizonytalanul használták ki a helyzeteiket.

Sokat segített volna, ha ezen a meccsen is jön egy, a második félidő közepén aktuális párperces váci henger. Ám erről szó sem volt, a záró 10 perce 27-27-es döntetlennel mentek a csapatok. Ez aztán kölcsönösen elrontott akciókkal indult. Hiába szerzett minimális fórt a VNKSE, mindig egyenlítettek a hazaiak (55. perc: 28-28).

A vége előtt 5 perccel váci időkérés következett. Döntetlennél 2 perccel a zárás előtt Aron Andrea hálózörgetésével 29-30 lett az állás. Hosszú váci akció végén hetest dobhattunk, amit Szabó Laura értékesített. Sajnos, hamar gólt kaptunk, negyvenöt másodperc még maradt a végső sípszóig… De aztán csak vége lett!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

Összegezve: egy előre gondolt, verítékes és a végletekig kiélezett küzdelemben szinte végig minimális váci vezetéssel telt a 60 perc. Csapatunk ezúttal is remekül harcolt és egységes volt. (Ez utóbbi most azt is jelzi, hogy – talán Lakatos Rita kivételével – ma nem akadt igazán kiemelkedő teljesítmény.) És, ha valamikor, akkor a kisvárdai meccs kapcsán lehet azt mondani: a lényeg a két pont!

Váci gólszerzők: Lakatos Rita 6; Diószegi Nikolett és Sanja Radoszavljevics 5-5; Szabó Laura 5 (3); Hámori Konszuéla, Helembai Fanny és Kácsor Gréta 3-3; Aron Andrea 1.

Most a válogatott világbajnoki selejtezői miatt bajnoki szünet következik. A pontvadászat során legközelebb április 24-én szombaton este hattól a sereghajtó Békéscsaba látogat Vácra. Azonban ezen a héten még egy fellépése lesz a mieinknek: szombaton 18 órától a Fradi elleni kupameccs tétje a négyes döntőbe jutás. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments