Kiírták a pályázatot a váci Duna-híd tervezésére

Kiírták a pályázatot a váci Duna-híd tervezésére, ami új, 16 kilométeres úthálózatával a Szentendrei-szigeten keresztül kötné össze a M2-est és a 11-es utat. Azaz a szigeten haladna át az Esztergomot és Gödöllőt összekötő új közlekedési folyosó – írja Telex.

A Szentendrei-sziget az agglomeráció egyik legnyugodtabb térsége, köszönhetően főleg annak, hogy nincs rajta átmenő autós forgalom, ugyanis csak egyetlen hídon lehet rá behajtani Tahitótfalunál. Ez az állapot változhat meg hamarosan. A NIF Zrt. közbeszerzési pályázatot írt ki a váci Duna-híd tervezésére, aminek segítségével összekötnék a szigeten keresztül a forgalmas M2-es autóutat a 11-es úttal. A tender alapján megbízást kap a nyertes tervező a Váci új Duna-híd előkészítése érdekében egy döntéselőkészítő tanulmány, tanulmányterv, és környezeti hatástanulmány készítésére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A kutyák esetében is egyre nagyobb teret hódít az úgynevezett minimál invazív sebészet

A pályázati anyag szerint a Duna főágán várhatóan – az átkelés helyétől függően – minimálisan 600 méter szerkezeti hosszúságú és a hajózási paramétereknek megfelelő, minimálisan 120-180 méteres hídnyílásokkal épített hídszerkezet előkészítése szükséges. Vizsgálandó a Tahi kisági kapcsolat a 11 sz. főútig. Mindkét Duna-ágon legalább 2-2 átvezetési ponton végzendő geotechnikai fúrásokkal is meg kell alapozni az átkelési hely megválasztását. Hidanként legalább 3 különböző hídszerkezet vizsgálata alapján kell javaslatot tenni, kapcsolódó úthálózati nyomvonallal együtt. A szakasz tervezett hossza kb. 16 km új, egybefüggő út.

A híd építéséért Rétvári Bence, az EMMI államtitkára, a Fidesz-KDNP térségbeli parlamenti képviselője közösségi oldalán már korábban bejelentette, hogy a váci Duna-hídra szüksége van a térségek, ezért megkereste az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkárát. Az ITM nem zárkózott el, azt írta, a híd megépítésének műszaki szükségességével egyetértenek – írja a honlap. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments