Megtisztul az új csónakház melletti terület, sportolásra és piknikezésre is lesz hely

Az új csónakház melletti terület, az úgynevezett kisliget az elmúlt napokban megtisztult. A Váci Városfejlesztő Kft munkatársai rendbe tették a területet, a gyerekekre veszélyes bokrokat visszavágták.

Még zajlottak a munkálatok, de a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Matkovich Ilona polgármester és Dedinszky Gyula a parkfenntartási részleg vezetője. A városvezető arról beszélt, hogy mint a választásokkor megígérték, rendbe teszik a területet.

„Megígértük, hogy ezt az elhanyagolt területet felújítjuk és bejárhatóvá tesszük a lakosságnak és a turisták számára is. Ezt a kezdeményezésünket, elképzelésünket csak megerősítette, hogy idővel elkészült a csónakház, amelyet remélem, hogy hamarosan át tudunk adni a nagyközönségnek, és már nyáron működni fog” – mondta. Hozzátette: mivel ez a nyár nem olyan lesz, mint a többi, hiszen sokan itthon töltik, ezért arra számítanak, hogy megnő a forgalom a Duna-parton.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Arról is beszélt, hogy lehetőségeikhez képest megpróbálnak kialakítani, kisebb, sportolásra alkalmas zöldterületeket, valamint olyanokat is, amelyek egy egyszerű sétára is alkalmasak.

Az elmúlt héten a városfejlesztő munkatársai dolgoztak a közel 20 ezer négyzetméteres területen, hogy kitisztítsák. Ez már része a váci zöld fordulatnak, amelyben nagyobb szerepet kap a zöldfelületek karbantartása, a fásítás, a civil szervezetek bevonásával – hangzott el.

A tereprendezést már korábban el szerették volna kezdeni, de közbeszólt a járvány. Több civil szervezet is jelentkezett, hogy segítené a munkát. Most azonban nélkülük kezdték azt meg, hiszen nem várhattak tovább.

„Ennek a 20-25 ezer négyzetméternyi területnek a kaszálásán túl vagyunk, a kaszálékot összegyűjtjük, a kialakult ösvények, sétautaknak a felszórása, a kerékpárút mellett található darálékkal meg fog történni, mindazok után, miután a balesetveszélyes leszakadt ágakat, gallyakat, a bozótokat, amik nem idevalók, és egyben veszélyesek, ezeknek az irtását is elvégeztük. Én bízom benne, hogyha ez a munka elkészül, a rendszeres fenntartással akkor jelentősen bővült, és jelentősen sikerült megnövelni a Duna-parti zöldterület nagyságát” – mondta Dedinszky Gyula a helyszínen.

Ha végeztek a munkálatokkal, akkor mulcs szórással igyekeznek sétálóutakat is létrehozni, de a szakember szerint akár piknikezésre alkalmas helyek is kialakulnak majd a munka elvégeztével. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments