Nem lesz vigalom, de pályázattal segítik az előadóművészeket

Vác és környéke alkotóművészeinek megsegítésére pályázatot ír ki a város. Céljuk ezzel az, hogy lehetőséget biztosítsanak a művészeknek a megjelenésre a nyár folyamán. A városházán megtartott sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a vigalmat idén nyáron sem szervezik meg, a járvány miatt, de enélkül is szeretnének fellépési, kiállítási lehetőséget biztosítani a zenészeknek, alkotóművészeknek.

„Azt gondoljuk és azt látjuk, hogy a kulturális szféra dolgozói azok, akik a korlátozások feloldása után sem fogják visszakapni régi életüket, hiszen mi sem tudunk szervezni nagy rendezvényeket, tömegrendezvényeket. De valamilyen módon meg szeretnénk oldani, hogy a közönség, aki nem tud találkozni hónapok óta a művészekkel, kulturális élményeket kapjon és ugyanakkor az itt élő alkotóművészek valamilyen módon meg tudjanak mutatkozni” – mondta Matkovich Ilona polgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

Ezért Vác Város Önkormányzata úgy döntött, hogy egy pályázatot hoz létre, amelyre a helyi és a környéken élő művészek jelentkezhetnek és a nyár folyamán, a hétvégéken szórakoztathatják a közönséget. A kategóriánkénti összegek: ötven, száz és kétszázezer forint.

Inotay Gergely alpolgármester arról beszélt, hogy ez az év nem ad lehetőséget arra, hogy a Váci Világi Vigalmat megszervezzék, hiszen részben vagy egészben még érvényben lesznek a szigorítások.

„A Vácon élő polgárokat, családokat idén sem szeretnénk élmények nélkül hagyni, illetve a váci és Vác környéki előadókat szeretnénk támogatni, lehetőséget adni produkcióik bemutatására. Ilyen formán minden nyári hétvégére szeretnénk programot koncertet, hangversenyt, bemutató, táncelőadást, bábjátékot, szólóestet rendezni Váci Nyár címmel. Emellett idén is ki szeretnénk nyitni a városháza kapuit Vác a Tiéd,  tavalyi nagy sikerű programját újra megszervezve” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Laczi Sarolta, a Madách Imre Művelődési Központ vezetője a technikai részleteket ismertette. Elmondta: május 10-ig lehet pályázni, egyéni alkotóművészek, művészeti közösségek jelentkezését várják.

„A megvalósítás a tervek szerint júniustól októberig lenne. Szinte az összes hétvégét szeretnénk megtölteni műsorokkal. A jelentkezésnek egy rövid bemutatkozást és a technikai igényeket kell tartalmaznia. A pályázatokat a szunyogh.marta@mimk.vac.hu e-mail címre várjuk. Három kategóriában lehet jelentkezni: egyéni alkotóművészek, 5 fős formációk és a több fős együttesek.”

Matkovich Ilona és Inotay Gergely is hangsúlyozta, hogy azért, mert tavaly és idén is elmarad a vigalom, nem jelenti azt, hogy megszűnne a rendezvény. Terveik szerint jövőre mindenképpen megszervezik a váciak közkedvelt programját. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments