Oktatási program a szociális gondozói szféra munkaerőhiányának kezelésére

A RE-HABILITATION című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén újonnan épülő és már meglévő szociális intézmények munkaerőellátásának biztosítása ingyenesen elérhető szociális segítő képzés indításával.

2019 júliusában indult az a négy éven át tartó, az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretén belül megvalósuló, 7 projektből álló RE-START akcióterv, amellyel a közreműködő partnerek a periférikus térség gazdasági és munkaerőpiaci aktivitásának fokozását tűzték ki célul.

Az akcióterven belül megvalósuló RE-HABILITATION projekt keretében az oktatási program két helyszínen, Szobon a Szent László Gimnáziumban és Párkányban párhuzamosan fog zajlani több csoportban. Az 154 793 euró ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatással megvalósuló projekt keretében összesen 120 fő képzése valósul meg, amely térítésmentesen lesz elérhető. A jelentkezők a 310 órás, elméleti és gyakorlati modulokat ötvöző képzés során a szociális gondozói munkakör betöltéséhez szükséges összes készséget és tudást elsajátíthatják. A képzést követően a végzettek képesek lesznek elhelyezkedni a térség szociális intézményeiben, és ellátni az idősgondozási feladatokat. Ennek révén várhatóan a szektor munkaerőhiánya enyhülni fog és az akcióterv másik projektje keretében épülő  intézmények humánerőforrás-kapacitásai optimálisak lesznek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A projektet a szobi  Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint szlovákiai oldalról Blanka Richtáriková – Kurz opatrovania valósítja meg.

A projektben részt vevő partnerek a képzési programokat a projekt lezárultát követően is fenntartják és költségtérítéses formában kívánják üzemeltetni.

A képzések pontos időpontjáról és helyszíneiről, továbbá a részvétel feltételeiről az érdeklődők – a járványhelyzettől függően – a későbbiekben kapnak tájékoztatást a térségi online és nyomtatott médiában, valamint a www.restart-skhu.eu honlapon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments