Remek húsvéti győzelmet arattunk!

Az NB III Közép-csoportjának 27. fordulójában a Vác elsősorban kiváló első félidei játékának köszönhetően 2–1-re győzött a Dabas-Gyón otthonában. Halasi Péter a 88. percben büntetőt hárított – írja a vacfc.com.

Remekül kezdtük a mérkőzést, támadólag léptünk fel és azonnal jöttek is a gólszerzési lehetőségek: a 2. percben Szalánszki baloldali beadását Sóron csúsztatta mellé, majd egy perccel később Szalánszki lövése megpattant egy védőn, így centikkel ment a jobb sarok mellé. A 10. percben Gergely szerzett labdát a középpályán, tolt többet is rajta, majd 22 méterről tüzelt, de Megyeri védett. A 13. percben aztán már a hazai kapus sem segíthetett, hiszen Magos jobboldali beadását a hosszú saroknál remekül berobbanó Szalánszki Gergő fejelte az ötösről a jobb sarokba (0–1)! Öt perccel később újabb gólt szerezhettünk volna, de Gergely jobbról érkező beadását Zámbó 15 méterről a kapufára lőtte! A hazaiak először a 24. percben kerültek helyzetbe, Molnár letett labdáját Peres tüzelhette kapura mintegy 12 méterről, de Halasi bravúrral kiütötte a lövést. A 28. percben Szalánszki újabb lövése ment mellé, azonban újabb öt minutum elteltével Sóron Tibor már nem hibázott – támadónk Zámbó passzából indult meg jobbról, befelé tolta a labdát, miközben két védőn is túljutott, majd mintegy 10 méterről a jobb alsóba lőtt (0–2)! A tavaszi szezon legjobb váci első félidejét láthattuk tehát és ha pontosabbak vagyunk, akkor akár le is zárhattuk volna az első játékrészben a mérkőzést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

És a másodikban kiderült, hogy jobban jártunk volna, ha így teszünk… Bár Gergely fejesével nyitottunk a fordulás után – középpályásunk fejesét bravúrral védte Megyeri –, az 51. percben egy dabasi beadásba Kasza ért bele a kézzel, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Ablonczy félmagasan a bal sarokba lőtte a tizenegyest (1–2). A játék képe sajnos nagyon megváltozott, a dabas-gyóniak támadtak, mi pedig védekezésre voltunk kényszerítve.

Halasi először Peres fejese után mentett nagyot, majd Molnár lövése csattant a kapufán. Lassan-lassan kijöttünk a szorításból a percek múlásával és kontrákat vezettünk, egy alkalommal Gergely fejelt fölé egy beadást, majd a szünetben beállt Nagy Zoltán lövését védte bravúrral Megyeri. Védelmünk jól állt a lábán és úgy tűnt, hogy kihúzzuk a hajrát veszélyes helyzet nélkül, azonban mégsem így lett. A 88. percben Peres vezette rá balról két játékosunkra a labdát, Zámbón és Szalánszkin is áthúzta magát, a játékvezető szerint azonban az egyik váci szabálytalanul állította meg őt a 16-oson belül, ezért újabb büntetőt ítélt a hazaiaknak! A tizenegyeshez ismét Ablonczy állt oda, de középre tartó labdáját a rutinosan el nem mozduló Halasi kivédte! A ráadásban még Bonivárt tehette volna biztossá győzelmünket, de melléfejelt, így is meglett azonban a nagyon fontos siker, amellyel előreléptünk a táblázat 14. helyére! (Képünk archív)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments