Rétvári Bence: már több mint 30 ezer embert oltottak be a váci kórházban

Rétvári Bence a térség KDNP-s országgyűlési képviselője számos alkalommal tartott az elmúlt hónapokban sajtótájékoztatót Vácon. Legutóbb a kórháznál arról is beszélt, hogy erőfeszített munka mellett folyik a vakcinák beadása az oltóponton. Bár ő már megkapta az első oltását, mindenkit arra buzdít, hogy regisztráljon, ha még nem tette volna.

– A legutóbbi váci sajtótájékoztatóján a kórháznál arról beszélt, hogy március végéig több mint 12450 ember oltására került sor a váci oltóponton. Hogy áll most ez a szám?

  • Már több mint 30 ezer embert oltottak be a váci kórházban. Továbbra is arra buzdítunk mindenkit, hogy regisztráljon, és oltassa be magát, mert így menthetünk meg minél több életet, és így lehet vége a járványnak. Itt is szeretnék köszönetet mondani a kórházi dolgozóknak. Köszönjük a türelmüket, az erőfeszítéseiket és az értünk végzett munkájukat. A kormány ezért is döntött úgy, hogy megemeli az egészségügyben dolgozók bérét. Fontos kiemelni: nincs még egy olyan ország, amelyik a járvány időszaka alatt megduplázta az orvosok bérét. Az ápolóknak pedig 4 év alatt 72 százalékkal nő a bére.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Váci Dunakanyar Színház áprilisi előadásai

– Mint a térség országgyűlési képviselője, hogy látja, mennyire oltáspártiak az itt élők? Esetleg azt lehet tudni, hogy a térségben, hányan jelentkeztek rá?

  • A harmadik hullám a brit vírusmutáns miatt sokkal veszélyesebb, mint az első kettő volt. Az egyetlen megoldás a vakcina. A bármelyik oltás jobb, mint a vírus. Mindegyik vakcina védettséget ad, és nem jár komoly mellékhatással. Magyarország időben eszmélt és az uniós beszerzés mellett keleti vakcinákat is rendelt, enélkül 1,5 millióval kevesebb ember lenne beoltva. Hazánkban kétszer akkora az oltási sebesség, mint az uniós átlag, és a tagállamok közül itt a 2. legnagyobb az átoltottság. Hamarosan el fogjuk érni azt a pontot, amikor több vakcinánk lesz, mint az oltásra regisztráltak száma.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments