Több száz köbméter elektronikus hulladék gyűlt össze

Mivel korábban évente maximum egy alkalommal szabadulhattak meg a váciak az otthonukban felhalmozódott elektronikus hulladéktól, a tavaly lebonyolított két átvételi akció után még bőven maradt ilyen útban lévő eszköz a lakásokban. Ezt bizonyítja a szombaton lebonyolított begyűjtési akció alatt összegyűlt mennyiség.

A váci önkormányzat a város közterületeinek rendjét és a lakosság hulladékleadási gondjainak lehetőség szerinti megoldását fontos feladatának tekinti. Ezért már tavaly is egy új rendszerű, közpénztakarékos megoldással, külső cég bevonásával szervezte meg az ingyenes hulladékleadási akcióját.

Az ingyenes leadással most is nagyon sokan éltek. A járványhelyzetben különösen fontos volt a zökkenőmentes, gyors és szervezett átvétel, valamint a polgárok fegyelmezettsége. Az átvétel helyszínére érkező, igazoltan váci lakosoktól a cég munkatársai a lehető leggyorsabban átvették a feleslegessé vált elektronikus készülékeket.

„Ezúton is tisztelettel megköszönöm a résztvevők fegyelmezettségét, valamint az átvételt lebonyolító munkatársak gyors és szakszerű munkáját. Elmondhatjuk, hogy az elmúlt évihez hasonlóan ezúttal is jócskán felülmúlta a leadott mennyiség az előzetesen vártat: több száz köbméter ilyen eszköztől szabadultak meg szombaton a váciak. Ezek a felesleges dolgok már biztosan nem gyarapítják az illegális szeméthalmokat, nem kerülnek ki környezetromboló módon az erdőkbe. Amennyiben lehetséges, még az ősszel egy hasonló akcióval ismét lehetőséget adunk rá, hogy a váci polgárok megszabaduljanak a használaton kívüli elektronikus eszközeiktől.” – értékelte a szombati akciót Kiss Zsolt alpolgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments