Új bölcsőde épül Verőcén

Verőce Község Önkormányzata a Pénzügyminisztérium által meghirdetett „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázaton 223,19 millió forint támogatási összegben részesült.

A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatási forrásból megvalósuló beruházás célja egy új bölcsőde épület építése és felszerelése Verőce területén.

A Dunakanyar régió csökkenő népességszáma mellett Verőce lakosságának száma növekvő tendenciát mutat, amellyel arányban a bölcsődés korú gyermekek száma is emelkedik, de a község nem rendelkezik bölcsőde funkció ellátására alkalmas épülettel, így elengedhetetlenné vált a fejlesztés megvalósítása.

A beruházás keretében 2×14 férőhelyes, 306.18 négyzetméter alapterületű bölcsőde épület épül melegítőkonyhával, illetve, beszerzésre kerülnek a bölcsőde működéséhez szükséges eszközök, valamint megvalósul egy 280 négyzetméteres udvar kialakítása, rendezése is. A projekt befejeztével a bölcsődei férőhelyek száma 14-ről 28-ra emelkedik, a dolgozói létszám ezzel arányosan szintén növekedni fog.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A fejlesztéssel biztosítható a 1-3 éves korosztály ellátása, ezzel elősegítve a családok gyermekvállalásának ösztönzését, illetve a gyermekvállalást követő munkába való visszaállás lehetőségét. A projekt pozitív hatást gyakorol a demográfiai tényezők alakulására, a foglalkoztatási s gazdasági mutatók emelkedésére. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments