Új tornaterem épülhet Nagymaroson, az iskola udvarán

Nagymaroson régóta megoldatlan, hogy a Kittenberger Kálmán Általános Iskola diákjainak – főleg rossz időben – a mai kor elvárásainak is megfelelő körülmények között tartsák meg a tornaórákat. A kormány ezért döntött arról, hogy új tornatermet épít a nagymarosi diákoknak, és ehhez 783 millió forint kormányzati forrást biztosít – írta Facebook oldalán Rétvári Bence országgyűlési képviselő.

Az egyedi adottságú terepviszonyok és a különösen értékes iskolaépület miatt egyedi tervezés szükséges a tornacsarnok megvalósításához, melyet az intézmény udvarán építenek majd fel.

„Hamarosan egy modern, ízléses, környezetbe illő épülettel bővül az iskola a diákok és szülők örömére, mely a diákokon kívül a nagymarosiak sport- és közösségi rendezvényeinek is új helyszínt biztosíthat! Gratulálunk a településnek” – írja a képviselő.

Emellett az önkormányzat döntése értelmében hamarosan a Felsőmezőben is épülhet majd egy korszerű sportcsarnok, a helyi kosárlabda csapat TAO támogatásának köszönhetően. Bár lakossági körben sok vitát váltott ki a terv, úgy tűnik ennek ellenére meg fog épülni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments