Zavartalan az oltópontokat és az iskolanyitást kiszolgáló buszközlekedés

Az önkormányzat a helyi autóbusz közlekedést lebonyolító Volánbusszal egyeztette a május 3-tól érvényes autóbusz menetrendet. Az érettségik, illetve a helyszíni oktatás május 10-re prognosztizált teljeskörű indítása miatt május első teljes hetétől lényegében visszaáll a december közepétől érvényes helyi menetrend – írja a vac.hu.

Áprilisban Vác önkormányzata is biztosította, hogy az alsótagozatos általános iskolások utazhassanak a buszokon. A korábbi (tanszünetre érvényes) menetrend sem jelentett változást a Sejcét (363-as) és a Külső-Rádi úti cégeket érintő (366-os) buszoknál. A hétfőtől életbe lépő régi/új menetrend legfontosabb változásának oka, hogy az Iskolavárosban található tanintézmények – a tervek szerint az oktatási év végéig – is visszaállnak a digitális oktatásról a helyszíni tanításra.

Mint azt korábban is megírtuk: az önkormányzat és a szolgáltató eddig is biztosította (annak nyitvatartási idejében) a rendelőintézethez hétköznaponként az óránkénti buszközlekedést a 364-es és 365-ös vonalon. Egyedül a kihasználatlan, és a kijárási tilalommal érintett, a kórházhoz este 10 órakor érkező járat került ki ideiglenesen a menetrendből. Emiatt sem a szolgáltatóhoz, sem az önkormányzathoz nem érkezett panasz. Vagyis a rendelőintézeti oltópontok a nyitvatartási idejükben a híresztelések ellenére továbbra is elérhetők. A decemberi menetrend visszaállításával ez a 365-ös késő esti járat is közlekedik majd hétfőtől.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Az önkormányzat és a szolgáltató cég arra kéri az utasokat, hogy a váci helyi buszmenetrendről továbbra is a volanbusz.hu weboldalról tájékozódjanak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments